Autor:

Babiččin sádlový koláč

Střední
Ingredience
Sádlo 230 g
Vejce
5-6
6 ks
Cukr 230 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Polohrubá mouka 250 g
Kakao  
Poleva
Moučkový cukr  
Citronová šťáva  
Mléko  
Babiččin sádlový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo a cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme metličkou kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech dáváme lžící střídavě světlé a tmavé těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C. Vychladlý koláč polejeme citronovou polevou.
Poleva: do práškového cukru vmícháme šťávu z citronu (nebo kyselinu citronovou) a za stálého míchání ředíme horkým mlékem. Poleva je pak krásně bílá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Babiččin sádlový koláč

Komentáře

  1. airin   25.01.2016 | 18:40 | reagovat | závadný

    Rychlý, pohledný, docela dobrý... ale dost mastný...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web