Babiččin sádlový koláč

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 230
      g sádlo
    • 6
      ks vejce 5-6
    • 230
      g cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g polohrubá mouka
    • kakao
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo a cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme metličkou kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech dáváme lžící střídavě světlé a tmavé těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C. Vychladlý koláč polejeme citronovou polevou.
2
Poleva: do práškového cukru vmícháme šťávu z citronu (nebo kyselinu citronovou) a za stálého míchání ředíme horkým mlékem. Poleva je pak krásně bílá.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • airin
    airin |

    25. 1. 2016 18:40

    Rychlý, pohledný, docela dobrý... ale dost mastný...