Autor:

Marcipán ze sušeného mléka

Střední
Ingredience
Sušené mléko 150 g
Moučkový cukr
kvalitní - nejlépe Korunní nebo Extra jemný
270 g
Ztužený tuk
např.Iva
30 g
Med 50 g
Hnědý rum 1 lžička
Voda
2-3
3 lžíce
Mandlová tresť - hořká
+ tresť sladká mandle
5 ml
Marcipán ze sušeného mléka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat tuhá) a nakapeme tresť. Pokud jsme vodu přelili, podsypeme cukrem. Chvíli trvá, než se vše spojí, ale pak je těsto nelepkavé a tvárné. Z této hmoty tvarujeme kytičky, lístečky atd. nebo vykrajujeme tvary vánočními vykrajovátky a použijeme na řezy, dorty nebo drobné pečivo.Taky můžeme rozválet a potáhnout celý dort (ten by měl být pod tím pomazaný krémem nebo džemem, aby to lépe přilnulo.) Asi do hodiny hmota zatuhne.

Pokud jí nespotřebujeme, můžeme jí uchovat dobře zabalenou v lednici i několik měsíců. Po vyndání z lednice jí nahrubo nastrouhám a znovu rukou zpracuji. Pokud se bude drobit, lze přidat opatrně pár kapek vody ale stačí si jen navlhčit ruce.

Hmotu můžeme přibarvit potravinářskými barvami rozpuštěnými v kapce vody nebo gelem (ale velmi opatrně-hodně barví). Zkuste na kousku hmoty a pak přidávejte ostatní hmotu. Nebo můžete mramorovat (viz. růžičky na obrázku) tj. kousky 2 barev přiložit k sobě, rozválet, pak přeložit a znovu rozválet. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
4.85 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 14x)
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Marcipán ze sušeného mléka

Komentáře

  1. Pavlína   02.10.2014 | 21:40 | reagovat | závadný

    Výborný!!! Dělala jsem poprvé a super. :-\

  2. Jana   16.05.2014 | 18:57 | reagovat | závadný

    Dělala jsem poprvé - a super. Chtěla jsem potáhnout celá dort, množství je více než dostačující. Jen jsem válela nakonec na folii, jinak se lepilo k lince.
    Moc chutné a rychlé. Díky za recept

  3. marty   24.02.2014 | 18:16 | reagovat | závadný

    Tak jsem teď zkusila Váš recept na marcipán a je perfektní, zkoušela jsem i jiné ale tento nemá chybu.

  4. Anicka59   04.06.2011 | 23:30 | reagovat | závadný

    Krásně se s marcipánem pracuje-perfektní recept!

  5. Martinkaf   16.05.2011 | 21:30 | reagovat | závadný

    Vynikající, neměl chybu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web