Autor:

Marcipán ze sušeného mléka

Střední
Ingredience
Sušené mléko 150 g
Moučkový cukr
kvalitní - nejlépe Korunní nebo Extra jemný
270 g
Ztužený tuk
např.Iva
30 g
Med 50 g
Hnědý rum 1 lžička
Voda
2-3
3 lžíce
Mandlová tresť - hořká
+ tresť sladká mandle
5 ml
Marcipán ze sušeného mléka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat tuhá) a nakapeme tresť. Pokud jsme vodu přelili, podsypeme cukrem. Chvíli trvá, než se vše spojí, ale pak je těsto nelepkavé a tvárné. Z této hmoty tvarujeme kytičky, lístečky atd. nebo vykrajujeme tvary vánočními vykrajovátky a použijeme na řezy, dorty nebo drobné pečivo.Taky můžeme rozválet a potáhnout celý dort (ten by měl být pod tím pomazaný krémem nebo džemem, aby to lépe přilnulo.) Asi do hodiny hmota zatuhne.

Pokud jí nespotřebujeme, můžeme jí uchovat dobře zabalenou v lednici i několik měsíců. Po vyndání z lednice jí nahrubo nastrouhám a znovu rukou zpracuji. Pokud se bude drobit, lze přidat opatrně pár kapek vody ale stačí si jen navlhčit ruce.

Hmotu můžeme přibarvit potravinářskými barvami rozpuštěnými v kapce vody nebo gelem (ale velmi opatrně-hodně barví). Zkuste na kousku hmoty a pak přidávejte ostatní hmotu. Nebo můžete mramorovat (viz. růžičky na obrázku) tj. kousky 2 barev přiložit k sobě, rozválet, pak přeložit a znovu rozválet. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
5 12 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Marcipán ze sušeného mléka

Komentáře

  1. terezz   21.01.2017 | 20:23 | reagovat |

    Ahoj vystačí marcipán na dvoupatrový dort nebo mám radši udělat dvojitou dávku? Děkuji

  2. Pavlína   02.10.2014 | 21:40 | reagovat |

    Výborný!!! Dělala jsem poprvé a super. :-\

  3. Jana   16.05.2014 | 18:57 | reagovat |

    Dělala jsem poprvé - a super. Chtěla jsem potáhnout celá dort, množství je více než dostačující. Jen jsem válela nakonec na folii, jinak se lepilo k lince.
    Moc chutné a rychlé. Díky za recept

  4. marty   24.02.2014 | 18:16 | reagovat |

    Tak jsem teď zkusila Váš recept na marcipán a je perfektní, zkoušela jsem i jiné ale tento nemá chybu.

  5. Anicka59   04.06.2011 | 23:30 | reagovat |

    Krásně se s marcipánem pracuje-perfektní recept!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web