Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
1
5 13 Marcipán ze sušeného mléka 5 1
Autor:

Marcipán ze sušeného mléka

Střední
Ingredience
Sušené mléko 150 g
Moučkový cukr
kvalitní - nejlépe Korunní nebo Extra jemný
270 g
Ztužený tuk
např.Iva
30 g
Med 50 g
Hnědý rum 1 lžička
Voda
2-3
3 lžíce
Mandlová tresť - hořká
+ tresť sladká mandle
5 ml
Marcipán ze sušeného mléka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat tuhá) a nakapeme tresť. Pokud jsme vodu přelili, podsypeme cukrem. Chvíli trvá, než se vše spojí, ale pak je těsto nelepkavé a tvárné. Z této hmoty tvarujeme kytičky, lístečky atd. nebo vykrajujeme tvary vánočními vykrajovátky a použijeme na řezy, dorty nebo drobné pečivo.Taky můžeme rozválet a potáhnout celý dort (ten by měl být pod tím pomazaný krémem nebo džemem, aby to lépe přilnulo.) Asi do hodiny hmota zatuhne.

Pokud jí nespotřebujeme, můžeme jí uchovat dobře zabalenou v lednici i několik měsíců. Po vyndání z lednice jí nahrubo nastrouhám a znovu rukou zpracuji. Pokud se bude drobit, lze přidat opatrně pár kapek vody ale stačí si jen navlhčit ruce.

Hmotu můžeme přibarvit potravinářskými barvami rozpuštěnými v kapce vody nebo gelem (ale velmi opatrně-hodně barví). Zkuste na kousku hmoty a pak přidávejte ostatní hmotu. Nebo můžete mramorovat (viz. růžičky na obrázku) tj. kousky 2 barev přiložit k sobě, rozválet, pak přeložit a znovu rozválet. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Marcipán ze sušeného mléka

Komentáře

  1. Pavlína   02.10.2014 | 21:40 | reagovat | závadný

    Výborný!!! Dělala jsem poprvé a super. :-\

  2. Jana   16.05.2014 | 18:57 | reagovat | závadný

    Dělala jsem poprvé - a super. Chtěla jsem potáhnout celá dort, množství je více než dostačující. Jen jsem válela nakonec na folii, jinak se lepilo k lince.
    Moc chutné a rychlé. Díky za recept

  3. marty   24.02.2014 | 18:16 | reagovat | závadný

    Tak jsem teď zkusila Váš recept na marcipán a je perfektní, zkoušela jsem i jiné ale tento nemá chybu.

  4. Anicka59   04.06.2011 | 23:30 | reagovat | závadný

    Krásně se s marcipánem pracuje-perfektní recept!

  5. Martinkaf   16.05.2011 | 21:30 | reagovat | závadný

    Vynikající, neměl chybu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu
Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor! Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor!
Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web