Autor:

Babiččin houskový knedlík

Střední
Ingredience
Mléko 2 dl
Vejce
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
nebo housky / suché
4 ks
Babiččin houskový knedlík

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat „oschnout“. Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.

POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.

TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
4.83 18 5 1

Komentáře k receptu: Babiččin houskový knedlík

Komentáře

  1. A.Š.   15.04.2017 | 22:55 | reagovat |

    Také jsem uvařila a vytvořil se mi jen jeden knedlík, to mě trochu zklamalo, protože na obrázku byly ukázány dva. Je toho málo.

  2. Irena   25.01.2017 | 17:24 | reagovat |

    Mně přišly docela tuhé, ale chuťově výborné. Příště zkusím rohlíky nenamáčet, jak píše Lenka pode mnou, protože namáčením se mi úplně housky rozpadly. Ale určitě nezavrhuji, budu zkoušet dál a vychytávat chyby :-)

  3. Lenka   14.11.2015 | 18:47 | reagovat |

    Dělám je takhle léta, ale z polohrubé mouky. Ale dávám víc rohlíků a cca půl kila mouky. Rohlíky vůbec nenamáčím. Udělám si těsto /mouka. mléko, sůl a jedno vejce/, dobře promíchám. nechám chvíli stát a pak do toho vmíchám minimálně 8 rohlíků. Rukama namočenýma ve studené vodě dobře umačkám v dlaních 3 větší koule a hned dávám do vařící vody. Vařím přibližně 10 minut z každé strany. Po uvaření hned rozkrojím na polovinu a omastím řez sádlem

  4. Baruš   11.05.2015 | 23:38 | reagovat |

    Zrovna jsem dovařila a dala si testovací porci, než to zítra naservíruju příteli k obědu (se segedinem) a je to naprosto boží! Ale fakt ho není moc, jak už tu někdo psal, tak na dvě porce. Zejtra hned vařím další, protože kupovanej knedlík po týhle dobrotě už nepozřu. :D Mimochodem, první knedlík, kterej jsem kdy vařila, takže i bez zkušeností se dá krásně zvládnout. :)

  5. Nikijaho   02.05.2015 | 11:03 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem a chutnají nám, ale mají jedno velké ALE..ze čtyř rohlíků a cca dvou hrstí mouky jsou tak dvě velkén porce, takže teď musím rychle běžet přidělat, aby měl chlap co jíst, máme z toho jednbu dpspěláckou a dvě dětské porce. :-( Jinak dobré a opravdu houskové.

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web