Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18x
1 1 5
Autor:

Babiččin houskový knedlík

Střední
Ingredience
Mléko 2 dl
Vejce
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
nebo housky / suché
4 ks
Babiččin houskový knedlík

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat „oschnout“. Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.

POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.

TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 18x)

Komentáře k receptu: Babiččin houskový knedlík

Komentáře

  1. Baruš   11.05.2015 | 23:38 | reagovat | závadný

    Zrovna jsem dovařila a dala si testovací porci, než to zítra naservíruju příteli k obědu (se segedinem) a je to naprosto boží! Ale fakt ho není moc, jak už tu někdo psal, tak na dvě porce. Zejtra hned vařím další, protože kupovanej knedlík po týhle dobrotě už nepozřu. :D Mimochodem, první knedlík, kterej jsem kdy vařila, takže i bez zkušeností se dá krásně zvládnout. :)

  2. Nikijaho   02.05.2015 | 11:03 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a chutnají nám, ale mají jedno velké ALE..ze čtyř rohlíků a cca dvou hrstí mouky jsou tak dvě velkén porce, takže teď musím rychle běžet přidělat, aby měl chlap co jíst, máme z toho jednbu dpspěláckou a dvě dětské porce. :-( Jinak dobré a opravdu houskové.

  3. Dáša   11.03.2015 | 14:40 | reagovat | závadný

    Jednou jsem zkusila a dělám už navždy! <3 Jen rohlíky trošku opékám na másle.

  4. Lůca   24.08.2014 | 13:52 | reagovat | závadný

    Výborný <3

  5. Annie   23.08.2014 | 9:41 | reagovat | závadný

    Výborné, jednoduché, úsporné <3 zlikviduju tvrdé rohlíky a všichni si pochutnáme :-))

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web