Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15x
1 1 5
Autor:

Babiččin houskový knedlík

Střední
Ingredience
Mléko 2 dl
Vejce
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
nebo housky / suché
4 ks
Babiččin houskový knedlík

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat „oschnout“. Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.

POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.

TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 15x)

Komentáře k receptu: Babiččin houskový knedlík

Komentáře

  1. Lůca   24.08.2014 | 13:52 | reagovat | závadný

    Výborný <3

  2. Annie   23.08.2014 | 9:41 | reagovat | závadný

    Výborné, jednoduché, úsporné <3 zlikviduju tvrdé rohlíky a všichni si pochutnáme :-))

  3. aja   29.06.2014 | 17:19 | reagovat | závadný

    ahojky.... a kolik te hrube mouky? jsem uacatecnik. diky...

  4. Barbora   18.02.2014 | 17:49 | reagovat | závadný

    Vyborny recept!! Knedlicky se daji lehce uvarit i v zahranici <3

    1. Martin   28.10.2014 | 15:36 | reagovat | závadný

      ahoj Baro, prosim te, co si pouzila misto chleba ci housek? tady je pouze toastovy chleba? je to v pohode?

  5. Anna Sediva   11.10.2013 | 17:12 | reagovat | závadný

    Vyyborne dekuji!!! Deti snedly dvojite porce :) 8-) <3

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X