Autor:

Babiččin houskový knedlík

Střední
Ingredience
Mléko 2 dl
Vejce
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
nebo housky / suché
4 ks
Babiččin houskový knedlík

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat „oschnout“. Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.

POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.

TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
4.83 18 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 18x)

Komentáře k receptu: Babiččin houskový knedlík

Komentáře

  1. Lenka   14.11.2015 | 18:47 | reagovat | závadný

    Dělám je takhle léta, ale z polohrubé mouky. Ale dávám víc rohlíků a cca půl kila mouky. Rohlíky vůbec nenamáčím. Udělám si těsto /mouka. mléko, sůl a jedno vejce/, dobře promíchám. nechám chvíli stát a pak do toho vmíchám minimálně 8 rohlíků. Rukama namočenýma ve studené vodě dobře umačkám v dlaních 3 větší koule a hned dávám do vařící vody. Vařím přibližně 10 minut z každé strany. Po uvaření hned rozkrojím na polovinu a omastím řez sádlem

  2. Baruš   11.05.2015 | 23:38 | reagovat | závadný

    Zrovna jsem dovařila a dala si testovací porci, než to zítra naservíruju příteli k obědu (se segedinem) a je to naprosto boží! Ale fakt ho není moc, jak už tu někdo psal, tak na dvě porce. Zejtra hned vařím další, protože kupovanej knedlík po týhle dobrotě už nepozřu. :D Mimochodem, první knedlík, kterej jsem kdy vařila, takže i bez zkušeností se dá krásně zvládnout. :)

  3. Nikijaho   02.05.2015 | 11:03 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a chutnají nám, ale mají jedno velké ALE..ze čtyř rohlíků a cca dvou hrstí mouky jsou tak dvě velkén porce, takže teď musím rychle běžet přidělat, aby měl chlap co jíst, máme z toho jednbu dpspěláckou a dvě dětské porce. :-( Jinak dobré a opravdu houskové.

  4. Dáša   11.03.2015 | 14:40 | reagovat | závadný

    Jednou jsem zkusila a dělám už navždy! <3 Jen rohlíky trošku opékám na másle.

  5. Lůca   24.08.2014 | 13:52 | reagovat | závadný

    Výborný <3

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web