Vepřová panenka po středomořském způsobu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g šunka (libová)
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citrónu)
    • 2
      snítka šalvěj (20 lístků)
    • 2
      ks vepřová panenka (celkem asi 800 g)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 10
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do dvou třetin výšky masa, rozklepejte naplocho, obraťte a do masa udělejte několik hlubších zářezů. Maso dobře opepřete a do zářezů vtlačte šunkovou směs. Potřete olejem a ogrilujte nejprve z této strany a pak z druhé, asi 3 až 5 minut z každé strany. Poklaďte vločkami másla, posypte případně lístky šalvěje a podávejte například s hlávkovým salátem s rajčaty.
Zařazení: Maso Grilování Vepřové

Komentáře k receptu

  • zz
    zz |

    3. 2. 2015 19:43

    Třeba to že klepat panenku je absolutni hnus :D Tak nicit takove maso :D

  • babiminka
    babiminka |

    10. 1. 2014 19:21

    co fnecháfpeš?? nejdeřív napříš a pak každý kousek podélně rozkrojit a rozklepat- co je na tom k nechápání????

  • Já
    |

    24. 10. 2012 21:03

    Napříč rozkrojit panenku a naplocho rozklepat ????? Z toho mi jde mráz po zádech. Kde jsi to viděl čéčé.