Autor:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

150 minut PT0H150M
Obtížné
Porce: 8
Ingredience
Jehněčí kýta 2 kg
Olivový olej 2 lžíce
Mořská sůl 1 lžička
Pepř celý
(hrubě drcený)
 
Červená paprika 2 ks
Žluté papričky 2 ks
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 10 ks
Kardamom 8 ks
Česnek
(neloupané)
8 stroužek
Citronová šťáva 80 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.

2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.

3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Komentáře

  1. Nartounekv   17.11.2014 | 12:24 | reagovat |

    vynikající, skvěle jsme si pochutnali :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web