Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
150 minut
8
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg jehněčí kýta
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • pepř celý (hrubě drcený)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks žluté papričky
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks hřebíček
    • 8
      ks kardamom
    • 8
      stroužek česnek (neloupané)
    • 80
      ml citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.
2
2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.
3
3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.
Zařazení: Maso Jehněčí

Komentáře k receptu

  • Nartounekv
    Nartounekv |

    17. 11. 2014 12:24

    vynikající, skvěle jsme si pochutnali :-)

  • Nartounekv
    Nartounekv |

    17. 11. 2014 12:22

    opravdu vynikající, moc jsme si pochutnali. :-) :-)