Autor:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

150 minut PT0H150M
Obtížné
Porce: 8
Ingredience
Jehněčí kýta 2 kg
Olivový olej 2 lžíce
Mořská sůl 1 lžička
Pepř celý
(hrubě drcený)
 
Červená paprika 2 ks
Žluté papričky 2 ks
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 10 ks
Kardamom 8 ks
Česnek
(neloupané)
8 stroužek
Citronová šťáva 80 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.

2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.

3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Bagety s grilovaným kuřetem Připravte sobě i dětem lahodné a zdravé sendviče Články z

Komentáře k receptu: Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Komentáře

  1. Nartounekv   17.11.2014 | 12:24 | reagovat |

    vynikající, skvěle jsme si pochutnali :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web