Autor:

Pečená jablka na javorovém sirupu

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Jablka
větší červené
2 ks
Sušené brusinky 100 g
Javorový sirup 50 ml
Hnědý cukr 2 lžíce
Skořice - mletá 2 lžička
Pečená jablka na javorovém sirupu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Příprava na směs:
Jablka se slupkou nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadérek. Potom nakrájíme na pravidelné plátky a vložíme do misky. Zalijeme javorovým sirupem, přidáme sušené brusinky, mletou skořici a třtinový cukr. Vše důkladně promícháme a necháme 30 minut uležet.

Připravíme si pečící papír - celkem 4 kusy, každý o velikosti cca 35×35 cm. Do každého z připravených pečících papírů vložíme porci jablek včetně šťávy a brusinek. Přidáme 10 g másla a zavážeme pečící papír do uzlíku, který omotáme nití na pečení (pozor - tenká šicí nit by vám praskla).

Troubu rozehřejeme na 200°C. Do rozehřáté trouby vložíme na plech všechny porce jablek v pečícím papíru a pečeme 20-25 minut.

Po vyjmutí již servírujeme jednotlivé porce nejlépe do hlubokého talíře. Podle chuti přidáme zmrzlinu a servírujeme.
Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Pečená jablka na javorovém sirupu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web