Květákový salát (nejen) s vejci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g květák středně velký, předvařený v osolené vodě, cca
    • 7
      ks vařená vejce
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 250
      g nakládané okurky hrubě nastrouhané
    • majonéza Poličanka, sklenice 240 gramů nebo 2 X 100-gramový sáček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hořčice plnotučná dle chuti, cca
  • Lze přidat:
    • tvrdý sýr
    • salám polosuchý, šunkový, měkký

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce, nastrouhané okurky, pokrájené lahůdkové cibulky i s částí zelené natě. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majolku (lze z části nahradit zakysanou smetanou) a dobře promícháme. Necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet.
2
Podáváme k čerstvému pečivu, dozdobené zelenou natí. Podávat můžeme i k řízkům, karbanátkům, pečenému kuřeti...
3
¨
4
Do salátu můžeme přidat nastrouhaný tvrdý sýr nebo pokrájenou uzeninu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maruš
    Maruš |

    9. 4. 2017 15:15

    Je výborný. Určitě nebyl naposled :)

  • Mája
    Mája |

    30. 9. 2015 08:26

    Senzace!! Takovou dobrotu jsem nečekala a je to teda fakt bomba :-D