Buchty - těsto z domácí pekárny

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 20
Těsto
Mléko
vlažné
250 ml
Máslo
rozpuštěné
150 g
Žloutek 2 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Hladká mouka 500 g
Cukr 50 g
Vanilkový cukr  
Citronová kůra
z jednoho citronu
 
Sůl  špetka
Sušené droždí 1 lžička
Náplně
Maková náplň  
Povidla  
Tvarohová náplň  
Marmeláda  
Jablečná náplň  
Na potření
Máslo  
Hnědý rum  
Buchty - těsto z domácí pekárny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a rozdělíme na stejnoměrné kousky (cca 20), které plníme jednotlivými náplněmi.
Necháme ještě 10 minut vykynout, dáme do pekáče, promastíme máslem a pečeme klasicky (při 170 °C podle druhu trouby cca 20-25 minut). Po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem a na chvilku přikryjeme utěrkou.
Buchty zadělané v domácí pekárně jsou krásně nadýchané.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 103 x
1-
4.7 103 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 103x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Buchty - těsto z domácí pekárny

Komentáře

  1. Verča   20.02.2016 | 11:20 | reagovat | závadný

    výborný ;-) doporučuji :-)

  2. pavlínkakyticka   16.01.2016 | 14:03 | reagovat | závadný

    <3 jednoduchy recept, z pekarny krasne vykynute a nadherne se s testem pracovala a po opeceni to vypada uzasne... :-) <3

  3. kveta   11.06.2015 | 0:55 | reagovat | závadný

    úžasné voňavé vláčné nakynuté těsto. Dala jsem normální droždí a málem mi odklopilo víko od pekárny 20 minut před koncem programu. Už nikdy buchty jinak :-) 8-)

  4. bára   14.02.2015 | 21:04 | reagovat | závadný

    nejlepší buchty, které jsem upekla, děkuji za výborný recept 8-)

  5. bára   14.02.2015 | 21:01 | reagovat | závadný

    první buchty , které se mi opravdu povedly, vynikající recept, domácí pekárna je geniální věc .-),
    děkuji za vynikající recept 8-)

1 2 3 4 ... 7 ... 14 ... 20 ... 26 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web