"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej nebo rostlinný
    • 650
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g rajský protlak
    • 500
      g nakládaná loupaná rajčata i se šťávou
    • sůl
    • pepř mletý
    • hnědý cukr , případně krupicový - dle chuti
    • koření na steak dle chuti, lze nahradit směsí papriky, tymiánu, koriandru, rozmarýnu a česneku
    • 150
      g paprika - žlutá , červená nebo zelená
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 6
      ks žemle nebo bagetky na hot dog, cca
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a kořením. Ke směsi přilijeme krájená rajčata i se šťávou, worcester, ocet. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr (1-2 lžičky) a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení promíchat nebo podlít malým množstvím vody.
2
Žemle nebo bagetky rozkrojíme, ale nedokrojíme, bohatě naplníme teplou masovou směsí " Nedbalého Joa" a naskládáme vedle sebe do pekáčku nebo na plech. Maso v žemlích zasypeme dle chuti sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. Zapečeme tak, aby byly bagetky rozpečené a křupavé a sýr rozpuštěný.
3
Podáváme ihned v ubrousku jako rychlé jídlo či občerstvení, nebo na talíři se zeleninovou oblohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Božena Kubelková
    Božena Kubelková |

    15. 2. 2017 17:27

    Udělala jsem je vnukům v pondělí,když jsem si lámala hlavu co uvařit pro tři raubíře a dnes jsem je dělala podruhé,protože jsem neodolala prosbám,že prý mamka nic takového neumí.Recept si budu muset opsat,protože to vypadá,že jsem zjevně objevila Ameriku.V každém případě děkuji za recept,omáčky už asi nejsou in.

  • Jakub
    Jakub |

    15. 1. 2016 14:40

    Prima jidlo.

  • Romik
    Romik |

    28. 8. 2015 13:01

    Skvělé :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Bonnie
    Bonnie |

    19. 4. 2015 19:57

    Byly skvely, fakt skvely <:-)

  • Radka
    Radka |

    22. 2. 2015 08:12

    Všem hodně chutnaly a taky to bylo trochu překvapení. Večeře se mi podle reakcí u stolu povedla na výbornou a já moc děkuji. Ráda je brzy zopakuji. :-) :-)

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    29. 11. 2014 14:20

    Nerozumím moc gramáži masa, ze 350 g jsem udělal dost na 6 bagetek taky a dá se říci, že jedna bagetka = plný žaludek jednoho člověka. Sic jsem čekali trochu jinou chuť, tak nám to velice chutná. Dá se toho uvařit více a nechat v lednici na pozdější období. Dáváme za 1.

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    29. 11. 2014 14:17

    Dle fotek a receptu jsme sice čekali trochu jinou chuť, ale je to vynikající. Moc nerozumím gramáži masa, z 350 g jsem udělal dost pro 6 bagetek. Moc nám to chutnalo.

  • Aneta Sokolová
    Aneta Sokolová |

    26. 9. 2014 20:09

    Sendviče byly éňo ňúňo a mile mě překvapila snadnost.Taky jsem za ně byla hodně pochválenáHousky jsem sehnala v lídlu,v sámošce a u číňanů ani nevěděli co scháním.