Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
15 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg jehněčí kýta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 40
      stroužek česnek čerstvý mladý
    • 6
      snítka tymián čerstvý
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé stroužky česneku od sebe oddělte, ale neloupejte je. Přidejte je k jehněčí kýtě, vložte do rozehřáté trouby a pečte 1 hodinu za občasného podlévání vypečenou šťávou. Troubu vypněte, pekáč přikryjte alobalem a nechte odpočinout v chladnoucí troubě po dobu 10 minut. Jehněčí kýtu rozdělte na jednotlivé porce a podávejte s upečenými stroužky česneku, vypečenou šťávou a vařenými novými bramborami.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • oakley outlet store locations
    oakley outlet store locations |

    17. 8. 2013 11:35

    Count me in on the apple please!! So funky!! oakley outlet store locations http://www.smartdisplays.us

  • Anonymous
    Anonymous |

    3. 9. 2012 09:54

    je to vyborne

  • čembas
    čembas |

    23. 4. 2011 19:06

    Jdu na to ......... :-P

  • lucky
    lucky |

    26. 11. 2010 16:29

    ma se to pect prikryte nebo ne?

  • Karel
    Karel |

    15. 10. 2010 15:18

    Tak si asi malo podlival vole!!! :-!

  • MatějP
    MatějP |

    14. 10. 2010 17:39

    Mně se to připeklo :'( :'( :'(

  • petr-bednar
    petr-bednar |

    14. 10. 2010 09:36

    vypadá to moc lákavě