Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0x
0 1 5
Autor: Recepty

Pampeliškové víno

Středně obtížné
Ingredience
Cukr 1,5 kg
Droždí 40 g
Pampeliška
květy i s kalíšky
1 l
Vařící voda
na spaření květů
2,5 l
Voda
na sirup
2 l
Citron
na kolečka
2 ks
Pomeranč
na kolečka
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Pampeliškové víno

Komentáře

  1. Juan   19.06.2013 | 18:57 | reagovat | závadný

    Zdravím všechny, víno mi bublá skoro měsíc a půl a ovoce je pořád nahoře :-( nevypadá to, že by za čtyři dny chtělo klesnout. Mám čekat až to klesne? Musí to být dole? Kdy vám to kleslo? Díky.

  2. Lucie   11.05.2013 | 19:49 | reagovat | závadný

    prosím, mám klasický demižon s úzkým hrdlem, můžu tam narvat pomeranče a citrony v malých kouscích? a hlavně to droždí, rozpustit ve vodě? pak bych přes otvor dala celofán a propíchala, co vy na to, děkuju, dělám ho poprvé :-)

  3. Juan   08.05.2013 | 0:16 | reagovat | závadný

    Udělal jsem 2 dávky do 10L demižonu a leze mi to už po chvíli véééén. :-(

    1. Radovan   08.05.2013 | 14:04 | reagovat | závadný

      Nesmíš to zalít až do vrchovata.... Ten začátek je hodně bouřlivý.... Pamatuju si, že jsem takhle vyráběl doma v paneláku víno ze špendlíků a použil jsem taky droždí.... Potom jsem musel vymalovat celý pokoj.... ;-) :-))

      1. Juan   09.05.2013 | 12:22 | reagovat | závadný

        :-)) ráno už to bylo zase dole a je to ok, postavil jsem to do lavoru a uteklo jen trošku. Akorát jsem se bál, že mi ty pomeranče a citróny nahoře ucpou trubku a celé to vystřelí :-))

  4. radana kovacova   06.06.2005 | 15:08 | reagovat | závadný

    Muzu se zeptat, co je to kvasna zatka a kde se da sehnat? A jak se rozpousti drozdi, normalne rozmichat v trosce vody? Poradte zacatecnici, dik :-)

    1. Radovan   08.05.2013 | 14:06 | reagovat | závadný

      Kvasné bublátko koupíš skoro v každé drogerii, možná i tu kvasnou zátku.... Jinak vám tam poradí...... ;)

  5. Luboš Votava   23.05.2005 | 12:58 | reagovat | závadný

    Dobrý dentohle je taková fakt dobrá osvědčená klasika, kterou zná a má jí ve svém seznamu recetpů i moje mamka.Někde v moderní knížce jsem vyčetl recept,kde bylo použito vinných kvasinek- řekl jsem si zkusím to - bral jsem to za děsnou novinku.Pak se ukázalo,že tohle je dávno známé a používá se droždí.Hodnotím za 1S pozdravem

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X