Autor:

Pampeliškové víno

Střední
Ingredience
Cukr 1,5 kg
Droždí 40 g
Pampeliška
květy i s kalíšky
1 l
Vařící voda
na spaření květů
2,5 l
Voda
na sirup
2 l
Citron
na kolečka
2 ks
Pomeranč
na kolečka
2 ks
Pampeliškové víno

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Pampeliškové víno

Komentáře

  1. pavlik   24.06.2016 | 14:18 | reagovat | závadný

    pokud nemáte kvasnou zátku,v pohodě vystačí propíchnutý kondom-rada prodavačky a osvědčila se <3

  2. Dan   13.05.2015 | 22:01 | reagovat | závadný

    Víno je bombové, obrovský úspěch :)... dělám ze 4 dávek už třetím rokem... 8-)

  3. allena89   29.06.2014 | 20:12 | reagovat | závadný

    Tak musím říct, že víno mělo velký úspěch. Pořádně vychlazené připomíná Veltlínské.
    Měla jsem ho v plastovém 5-litrovém kanystru a na víčku propíchanou potravinovou fólii, ovoce zůstalo nahoře, ale víno je krásně čiré a chuť je nasládlá, velice zajímavá.

  4. silvik T.   26.05.2014 | 7:56 | reagovat | závadný

    Po uplynutí 6 týdnů ovoce stále plavalo nahoře.Promíchala jsem to ode dna a scedila.Mam z jedné dávky přesně 4l.Po ochutnání,mi to přišlo hodně kyselé a to mám ráda přírodní vína.Ale to se dá pro příště změnit,že přidám víc cukru.Samozřejmě je to na chuti každého.Dělala jsem to v laických podmínkách,tak,že jsem nechala víno kvasit jen v hrnci přikrytém utěrkou.Takže vzniklo něco jako burčák.Nevim,jestli to tak má být.Nicméně mě víno moc chutná :) a myslim,že dlouho nevydrží :D .

  5. Juan   19.06.2013 | 18:57 | reagovat | závadný

    Zdravím všechny, víno mi bublá skoro měsíc a půl a ovoce je pořád nahoře :-( nevypadá to, že by za čtyři dny chtělo klesnout. Mám čekat až to klesne? Musí to být dole? Kdy vám to kleslo? Díky.

    1. Jiřina   21.09.2014 | 10:12 | reagovat | závadný

      zajímalo by mne, jak to dopadlo? po 6 týdench jsme ho slili, znovu zavřeli a čekali, že pomalu kvasit přestane. ne. máme už konec září a kvasí pořád (v demižonu s kvasnou zátkou, už tedy bez těch citrusů).

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den
Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět
Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste! Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web