Boloňské brambory

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 65
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory velké, uvařené ve slupce (25 minut)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks rajský protlak
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • 70
      g parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s lžící cukru a ještě tak dvě minuty restujeme. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme.
2
Bramborovou masu pokrájíme, smícháme s parmezánem a přidáme k masu. Promícháme a naplníme lžičkou vydlabané brambory - hezky do kopečka. Brambory dáme na pomaštěný plech (nebo pečící papír)a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut. Pokud se kolébají, malinko je dole seřízneme - před pečením.
3
Do směsi dle chuti můžeme vmíchat na kousky pokrájenou papriku, olivy nebo bylinky.
4
Podáváme se zeleninou, můžeme posypat strouhaným parmezánem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ráďa
    Ráďa |

    26. 11. 2016 07:26

    Výborný <3 :-* :-* :-)) <3

  • Romi
    Romi |

    12. 5. 2016 18:53

    Pouzili jsme podobny syr Parmigiano Reggiano a bylo to vynikajici. Dekujeme za recept.

  • Hana Zlatnikova
    Hana Zlatnikova |

    15. 2. 2016 18:35

    Delali jsme si je v nedeli k veceri. Byly vynikajici :-*

  • Hany
    Hany |

    25. 9. 2015 22:24

    Bylo to skvele, dekuji za inspiraci.

  • Alby
    Alby |

    23. 3. 2015 18:52

    Naozaj vynikajuci :-)

  • Romana
    Romana |

    10. 5. 2014 14:20

    Děkujeme, byla to velikánská dobrota.

  • Engie
    Engie |

    13. 2. 2014 16:47

    Mela sem jich plny pekac a sou pryc, super.

  • Denisa
    Denisa |

    11. 1. 2014 19:53

    Zatím to vypada dobře akorat jsem cesnek na oleji prvne osnazila v celku a na to dala cibulku s cervenou paprikou a na to dala osmažit mleté maso a luxus..:-)

  • mamina
    mamina |

    15. 11. 2013 14:09

    senzace! :-))

  • Lucie P.
    Lucie P. |

    25. 6. 2013 12:47

    Doma sem měla ještě pár starých brambor, tak jsem hladala co s nima. Výborný oběd.

  • S. Wehrenbergerová
    S. Wehrenbergerová |

    9. 2. 2013 20:50

    Máme rádi s přítelem pikantní a kořeněná jídla a tak jsem navíc použila mleté chilli a provensálské bylinky, parmazán jsem vynechala, protože prostě nebyl, ale i tak to byla výborná zkušenost v mém kulinářském vývoji, díky.

  • veronika
    veronika |

    12. 8. 2012 12:31

    mnam,opravdu skvele,delala jsem uz nekolikrat a dnes je mamepo mensi pauze na obed,plus dipek ze zakysane smetany no opravdu lahudka,DOPORUCUJI 8-)

  • K.K.
    K.K. |

    17. 7. 2012 15:22

    nejlepší brambory <:-) <3

  • Kiki
    Kiki |

    4. 4. 2012 20:15

    taky jim řikáme lodičky jsou výborný ale dlouho jsem je nedělala :-(

  • Iva Lišková
    Iva Lišková |

    26. 2. 2012 15:54

    My jim říkáme bramborové lodičky a místo parmazánu dávám tvrdý sýr. U nás mají velký úspěch :-) .

  • Kozlová J.
    Kozlová J. |

    6. 12. 2011 10:27

    Děti by je mohly mít obden a snad by se jich ani nepřejedly. Do mletého masa už přidávám i papriku, cibuli, celer a taky je to výborný.

  • Zara
    Zara |

    2. 8. 2011 19:37

    vynikajici, dekuji

  • Slunicko
    Slunicko |

    9. 7. 2011 20:07

    byla to mnamina, Frekvence 1 dnes taky varila tuhle dobrotu, u kamen to v tom vedru byl des, ale ve vysledku PARADA :-* <3 <:-) :-P :-) ;-)

  • Sněhurka
    Sněhurka |

    24. 5. 2011 19:38

    Perfektní O:-) !!! o dvě studené brambory jsme se málem poprali :-[ :-)

  • Andrea
    Andrea |

    28. 4. 2011 11:32

    Doma máme ještě dost starých, takových gumovějších brambor a na toto jsou ideální. Všichni jsme si pochutnali a než budou brambory nové, tak recept ještě párkrát zopakuji. Místo parmazánu jsem použila uzený sýr a bylo to vynikající, sýr jsem sypala i před dopečením.

  • Marie
    Marie |

    6. 3. 2011 19:05

    Proč křičíte?Pro nás jsem dělala z 12 brambor a bylo to fantastické!Budu dělat častěji :-)) .

  • marcela
    marcela |

    6. 1. 2011 10:43

    :'( :'(

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    12. 3. 2010 11:49

    tenhle recept dělám s různými obměnami -podle toho,co je doma- už dlouho, je to jednoduché,relativně levné a skvěle to vypadá. jednou jsem na posezení dělala tyto a špenátem plněné brambory a společně to vypadalo fakt super a zmizelo to okamžitě

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    10. 3. 2010 19:45

    No Jirko, vypadá to famózne. A už sa mi slinky zbiehajú.

  • Di -
    Di - |

    10. 3. 2010 19:05

    Taky mám pocit, že parmazán zmizel z regálů například v Albertu. A k té pochvale - to přece není samochvála, Jiří. Přece sem nebudete dávat recepty, které sám nepovažujete za skvělé.

  • Pája S
    Pája S |

    10. 3. 2010 18:54

    :-) Jen se pochval,nikdo jiný to za tebe neudělá :-)))Máš taky proč.;-) Ten parmazán určo seženeš v Makru a možná v Globu.Ale jak píšeš,s nivou by to nemuselo být vůbec marný.:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    10. 3. 2010 16:46

    Pájo,byl to luxus!Já vím,samochvála smrdí:-)...,ale...:-).Příště vyzkouším s nivou místo parmazánu,zaprvé to vyjde levněji a zadruhé sehnat parmazán byl téměř nadlidský výkon:-( !

  • Pája S
    Pája S |

    2. 2. 2010 12:40

    Toto bych klidně prubla i jako pohoštění .ale použila bych menší brambory a na mísu vyloženou salátem či jinou zeleninou a strouhla bych ještě sýr .Mňam.:-)