Boloňské fazole pro vegany

Hodnocení:

Moje:

35 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g fazole
    • 250
      g semolinové těstoviny
    • 3
      lžíce kečup
    • 2
      lžíce tmavá sojová omáčka
    • 1
      lžíce bazalka
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl dle chuti
    • 2
      ks rajče
    • 0,7
      l převařená voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu.
2
Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přisypeme bazalku a nakrájená rajčata a restujeme 2 minuty. Přisypeme do hrnce uvařené fazole, přidáme kečup, sojovku, sůl, těstoviny a zalejeme vodou.
3
Necháme provařit 15 minut, dokud nezměknou těstoviny.
4
Dle libosti můžeme přidat čerstvé listy bazalky.
5
HOTOVO, dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    4. 10. 2015 11:32

    Přítel včera tento recept vyzkoušel a ačkoliv sám jí maso a veg. jídla nevaří, tak se mu to povedlo. Takže u mě má toto jídlo palec nahoru. Opravdu výborné. 8-)