Výborné lívance z acidofilního mléka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 28
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      ks kyselé mléko
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a dílek čerstvé jahody a nebo jiného ovoce.
2
Jsou vynikajíci, ještě recept mé maminky.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    19. 3. 2014 14:56

    Místo sody dávám prášek. Navrch povidla, strouhaný tvaroh a šlehačku, je to výborné. Dávám 1.

  • Micheliny
    Micheliny |

    29. 5. 2012 19:31

    Vyborne, nadychane, a co ocenuji nejvic-absolutne jednoducha priprava!:-)

  • Daniela Vlčková
    Daniela Vlčková |

    10. 11. 2009 10:48

    Já jsem nikdy montážní pěnu nechutnala, ale jestli chutná tak jako tyhle lívanečky, asi ji začnu jíst :) Lívance byly naprosto úžasné, dávám jedničku s *

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    31. 5. 2008 00:37

    Mirko,já dávám prášek do pečiva místo sody a cítit nic není :D

  • Mirka Sochova
    Mirka Sochova |

    30. 5. 2008 22:09

    nam livancevubec nechutnaly ,kynute jsou mnohem lepsi,tady bylacitit soda

  • Nina Vacková
    Nina Vacková |

    18. 5. 2008 19:26

    Nadýchané a šťavnaté, namazané povidly s čepičkou kysané smetany, to je gurmánský zážitek. Těsto možno osladit a jíst samotné. Za jedna :-)

  • mia
    mia |

    11. 3. 2008 14:07

    já jednou průbla ovocné joguryt místo kefíru(actvia...byly před datem a než jí pak dát kočkám, šup s ní raději dříve do jídla),moc dobré to bylo a voňavé a hééboučké

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    10. 3. 2008 11:53

    Já tedy dělávám lívance klasické kynuté - právě včera jsme je měli na oběd :-)) Ale tyhle také vyzkouším moc ráda , bez kynutí to je rychlejší :-)) A komu se zdá těsto bez chuti , ať přidá vanil . cukr ( nebo vanilku , popř. esenci ) , rum a nastrouhanou citr. kůru :-))

  • René Vodičková
    René Vodičková |

    22. 10. 2007 10:32

    Výborné, dělala jsem o víkendu. Potřela jsem jahodovou marmeládou a navrh jsem dala kysanou smetanu. Prostě super dávám 1.

  • Zuzana Coufalová
    Zuzana Coufalová |

    20. 10. 2007 18:54

    Zdravím, chystám se dělat ty lívance, ale prosím, může mi někdo říci, co to znamená 1 acidofilní mléko? Prodávají se v objemech 0,25 , 0,5 a 1 litr. Děkuji za radu.

  • Kamča
    Kamča |

    9. 9. 2007 13:39

    Helčo,delikatesa výborné,jednoduché a co hlavně pochvala od mého manžela.Dávám velikánskou 1!!!!!!:)

  • Michal Astrab
    Michal Astrab |

    9. 9. 2007 12:20

    Jo a to nejsem nejak do peceni hrrrr

  • Michal Astrab
    Michal Astrab |

    9. 9. 2007 12:15

    jj tenhle recept znam uz dlouho od mamky ale az ted si to delam uplne sam. Priprava testa a pecení. A je to vyyborne.

  • Irena Bernatová
    Irena Bernatová |

    9. 9. 2007 09:34

    Udělali jsme si je k snídani, opravdu vynikající!

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    8. 9. 2007 12:34

    Výborné, těsto jsem dochutila cukrem a po usmažení naplnila pribináčkem domácím a děti mám teď přecpané. Díky.

  • iveta smidova
    iveta smidova |

    4. 9. 2007 20:19

    pridajte tam postruhané jablčka a namiesto acidofilného mlieka biely jogurt aj vanilkový cukor je to super dobré

  • Suzy
    Suzy |

    4. 9. 2007 12:19

    Pro Maju - pokud byly nemastne, pridej vic oleje. :-) Ale ted vazne - u livancu je dulezite zaverecne ochuceni. Pokud si je das jen samotne, tak nejsou nic moc. Ale kdys si udelas tvarohovy krem a k tomu ovoce - mnamka.

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 9. 2007 08:01

    Petro, klidně zkuste i bez vajec. Dělám podobný recept a vejce tam nedávám žádné.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 9. 2007 04:42

    Vynikajici, pridala jsem tam vanilkovy cukr, trosku rumu a misto jedle sody jsem tam dala trosku prasku do peciva. Misto jahody jsem pouzila boruvky, ktere jsem zaslehala do tvarohu. A to vse jsem kapanek vylepsila tim, ze jsem to polila tekutou cokoladou a posypala barevnymi cokoladovymi granulkami. Nase deti se mohli po techto livaneckach ubit. Uz se ptaji, kdy je opet udelam.

  • Petra
    Petra |

    1. 9. 2007 18:10

    A ještě dumám jen nad jedním vajíčkem...

  • Petra
    Petra |

    1. 9. 2007 18:07

    Tak to je super. Dosud jsem totiž žila v tom, že lívance musí být kynuté, jinak to prostě nejde. Tak jsem je nedělala :-( , protože mě kynutí děsí :-)Tyhle lívanečky jsou krásně nadýchané a parádní. Jen přemýšlím jak trochu ochutit to těsto, které je takové bez chuti (ale žádná montážní pěna:-)). Možná vanilkový cukřík

  • honzik doležal
    honzik doležal |

    25. 7. 2007 19:52

    mamka mě je zítra udělá

  • Lucka
    Lucka |

    22. 5. 2007 18:14

    Jsou moc dobré, lehké a rychle hotové.

  • L.
    L. |

    17. 5. 2007 16:42

    montážní pěna mě vskutku pobavila :)

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    30. 11. 2006 19:26

    Někdo rád montážní pěnu,jinej lívance...Jsou výborné,nadýchané,prostě mňamka.

  • Maja
    Maja |

    12. 11. 2006 22:52

    Nám vůbec nechutnaly; bez chuti- nemastné,neslané.Asi jako pojídat montážní pěnu.

  • K R
    K R |

    11. 11. 2006 22:19

    VYNIKAJÍCÍ ! :)

  • Alena
    Alena |

    8. 11. 2006 19:36

    Lívance z acida dělám už dlouho.Nepřidávám žádný kypřící prášek ani jedlou sodu. Na jedno acido dávám 20 dkg hladké mouky, 1 vanilk. cukr, 2 žloutky a ze 2 bílků sníh. Dělám je větší/2 pol. lžíce těsta/ . Upečené potřu domácí rybízovou marmeládou a stočím. Lívance jsou výborné, lehounké.

  • Di
    Di |

    8. 11. 2006 19:16

    Sodu nahraďte, Martino, práškem do pečiva - zdaleka ho tam nemusí být tolik. Nebo našlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta, lívance budou kypré i tak - dělala jsem je včera.

  • Martina Nováková
    Martina Nováková |

    8. 11. 2006 15:29

    Na co se tam dava ta jedla soda? Nedala by se necim nahradit, ja ji ve vareni vubec nepouzivam a nechce se mi ji kupovat jen kvuli tomuto receptu. Prosim, poradte!

  • ivana kovarova
    ivana kovarova |

    7. 11. 2006 17:39

    Opravdu jednduché a dobré.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    6. 11. 2006 16:29

    acido je myšleno 1/2 l krabička balení

  • Adelka
    Adelka |

    6. 11. 2006 15:12

    Mam dotazek.Jedno acidofilni mleko je mysleno v jakem baleni? 1/4,1/2-litr? Diky predem.

  • Jana
    Jana |

    6. 11. 2006 12:26

    Prášek do pečiva lze použít,v sobotu jsem to vyzkoušela.Jen ten cukr tam určitě chybí,já dala asi třičtvrtě lžíce a stačilo to.Moniko,acidofilní mléko se obyčejným nahradit v tomto případě nedá,ale můžete použít třeba jogurt,nebo zakysanou smetanu.Samozřejmě ne jeden malý jogurt,ale velký,půlkilový.Lívanečky byly moc dobré.

  • Monika
    Monika |

    6. 11. 2006 11:05

    a když dám místo acidofilního mléka normální,polotučné, stane se něco?

  • Anonym
    Anonym |

    3. 11. 2006 10:43

    Mám dotaz - lze místo jedlé sody použít prášek do pečiva? Moc děkuji

  • Věra
    Věra |

    3. 11. 2006 08:36

    Super recept dělala jsem na dovolené ob den na objednávku !!!!!! Jsou výborné a nejsou mastně a jsou pěkně nadýchané. Děti se po tom mohou utlouct. Díky za recept.

  • Zuzka
    Zuzka |

    2. 11. 2006 17:04

    Starý známý recept. Dělám je už leta a jsou vynikající!!!

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    12. 8. 2006 13:25

    Dávám 1- byo to moc dobré.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    28. 7. 2006 20:35

    Výborné, nadýchané, děti je zblajzly i natřené jen jahodovým džemem, určitě zopakuji. 1*!!!

  • Vendy
    Vendy |

    27. 7. 2006 13:34

    Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    4. 7. 2006 12:20

    já těsto nesladím protože se to připaluje ale proti gustu jak se říká :-))ale jinak sou opravdu rychlé a dobré Babička věděla co nám tady má zanechat na památku

  • Anonym
    Anonym |

    20. 6. 2006 12:28

    Moje první lívance...:-) rychlé a dobré. Děkuji.Já těsto osladila.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    24. 4. 2006 18:31

    to sem ráda že vám chutnají to bude mít babička radost jestli se na nás dívá jak nám tu nechala dobrý recept....

  • Markéta Borkovcová
    Markéta Borkovcová |

    5. 12. 2005 11:13

    Vyzkoušela jsem. Báječná rychlá večeře a všem nám moc chutnalo. Zdobila jsem tvarohivým krémem a sypala skořicí.

  • Věra
    Věra |

    11. 11. 2005 08:43

    Zkoušela jsem obměnu,dala jsem do umíchaného těsta asi 4 lžíce vloček a našelhaný sníh, nechala odpočinout asi půl hodiny. Při nalévání na pánev těsto nestéká a je krásně nadýchané. Podávala jsem je s jablečnou nutelou také recept z těchto stránek a šlehačkou, no prostě dobrota...

  • Alena
    Alena |

    14. 6. 2005 08:09

    Vyzkoušeno, paní Heleno jsou vynikající, křehké, nadýchané, nevěřila jsem, že můžou takto nadchnout obyčejné lívance. Dělala jsem je na titanové pánvi, takže skoro bez tuku no prostě děkuju za vynikající recept.

  • Alena
    Alena |

    13. 6. 2005 12:46

    To zkusím, mám potřebné věci po ruce. Livance dělám i jinak ale vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo..

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2005 12:31

    Je to rychlé, výborné, k nerozeznání od klasických kynutých lívanců. K tomu jsem teplé sypala skořicovým cukrem a k džemu přidala ještě jahody se šlehačkou a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    12. 6. 2005 18:43

    ano toho acida přijde1/2 l jsou opravdu rychlé a výborné

  • Radka Štogerová
    Radka Štogerová |

    6. 6. 2005 09:02

    Vypadá to dobře jen toho acida asi 1/2 l. balení?