Autor:

Boloňské špagety po anglicku

Střední
Ingredience
Špagety  
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý  
Mleté maso - hovězí  
Rajčata  
Kečup - jemný  
Marmite
viz. Slovník pojmů
 
Boloňské špagety po anglicku

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji konzervou rajčat, nechám rajčata rozvařit (nejlépe přikryju pánev). Přidám kečup a vařím dalších 5 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
3-
2.71 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 8x)
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Boloňské špagety po anglicku

Komentáře

  1. michaela petrova   27.06.2013 | 16:08 | reagovat | závadný

    bolonské špagety...kde je červené víno...kořenová zelenina...a ještě k tomu po anglicku výsměch to kvůli té marmite kvasnicové pomazánce asi žejo?

  2. Simča S.   06.08.2011 | 15:26 | reagovat | závadný

    Nic extra - taková klasická rychlovka. Našim českým jazýčkům marmite moc nesedělo, ale chápu, když je na tu chuť někdo zvyklý, tak si může pochutnat...

  3. Simča S.   13.07.2011 | 11:14 | reagovat | závadný

    Tak vzhledem k tomu, že ve slovníku pojmů jsem o Marmite nic nenašla, zkusila jsem pohledat a přidám informaci sem: Marmite je tradiční anglosasský kvasnicový výtažek (natolik běžný, že jej měli i vojáci ve svých přídělech). Lze jej jak přidávat do pokrmů, tak třeba namazat na chleba s máslem či do sýrového sendviče. Dnes jsou hlavními složkami Marmite, vyrobeného ve Velké Británii, kyselina glutamová, bohatý výtažek z kvasnic, menší množství chloridu sodného (stolní sůl), rostlinný extrakt, niacin, thiamin, kořenící extrakty, riboflavin, kyselina listová a celer. Přesné složení je obchodním tajemství. Tipovala bych, že díky velkému obsahu glutamátu jde v podstatě o zvýrazňovač chuti, navíc s přídavkem vitamínů řady B (tedy mozné použít sušené kvasnice, ale já bych k tomu odvahu neměla) a výrazná slaná chuť...

    1. Ladia   13.07.2011 | 12:06 | reagovat | závadný

      Já jo: http://www.recepty.cz/slovnik-pojmu/detail/marmite/1

    2. nnln   13.07.2011 | 14:24 | reagovat | závadný

      Mě marmite chutí připomínal jakoby koncentrované maggi. A je to asi jak z olivami. Buď ho milujete nebo nemůžete ani cítit:) Každopádně je chuť opravdu velmi výrazná, tak je třeba používat opatrně.

  4. Hameé Babice   12.08.2009 | 15:35 | reagovat | závadný

    ja bych to raději nazval česnekové nudle po česku

    1. michaela petrova   27.06.2013 | 16:11 | reagovat | závadný

      tak asi tak no

  5. Koloman Bitto   20.02.2007 | 17:45 | reagovat | závadný

    Vyskoušel jsem to, je to rychlé a docela fajn.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web