Boloňské špagety po anglicku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • mleté maso - hovězí
    • rajčata
    • kečup - jemný
    • marmite viz. Slovník pojmů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji konzervou rajčat, nechám rajčata rozvařit (nejlépe přikryju pánev). Přidám kečup a vařím dalších 5 minut.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • michaela petrova
    michaela petrova |

    27. 6. 2013 16:11

    tak asi tak no

  • michaela petrova
    michaela petrova |

    27. 6. 2013 16:08

    bolonské špagety...kde je červené víno...kořenová zelenina...a ještě k tomu po anglicku výsměch to kvůli té marmite kvasnicové pomazánce asi žejo?

  • michaela petrova
    michaela petrova |

    27. 6. 2013 16:08

    bolonské špagety...kde je červené víno...kořenová zelenina...a ještě k tomu po anglicku výsměch to kvůli té marmite kvasnicové pomazánce asi žejo?

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 8. 2011 15:26

    Nic extra - taková klasická rychlovka. Našim českým jazýčkům marmite moc nesedělo, ale chápu, když je na tu chuť někdo zvyklý, tak si může pochutnat...

  • nnln
    nnln |

    13. 7. 2011 14:24

    Mě marmite chutí připomínal jakoby koncentrované maggi. A je to asi jak z olivami. Buď ho milujete nebo nemůžete ani cítit:) Každopádně je chuť opravdu velmi výrazná, tak je třeba používat opatrně.

  • Ladia
    Ladia |

    13. 7. 2011 12:06

    Já jo: http://www.recepty.cz/slovnik-pojmu/detail/marmite/1

  • Simča S.
    Simča S. |

    13. 7. 2011 11:14

    Tak vzhledem k tomu, že ve slovníku pojmů jsem o Marmite nic nenašla, zkusila jsem pohledat a přidám informaci sem: Marmite je tradiční anglosasský kvasnicový výtažek (natolik běžný, že jej měli i vojáci ve svých přídělech). Lze jej jak přidávat do pokrmů, tak třeba namazat na chleba s máslem či do sýrového sendviče. Dnes jsou hlavními složkami Marmite, vyrobeného ve Velké Británii, kyselina glutamová, bohatý výtažek z kvasnic, menší množství chloridu sodného (stolní sůl), rostlinný extrakt, niacin, thiamin, kořenící extrakty, riboflavin, kyselina listová a celer. Přesné složení je obchodním tajemství. Tipovala bych, že díky velkému obsahu glutamátu jde v podstatě o zvýrazňovač chuti, navíc s přídavkem vitamínů řady B (tedy mozné použít sušené kvasnice, ale já bych k tomu odvahu neměla) a výrazná slaná chuť...

  • Tereza T
    Tereza T |

    23. 6. 2011 11:19

    Není zač, pardon, zapomněla jsem odpovědět.

  • Ladia
    Ladia |

    22. 6. 2011 15:27

    Děkuji za přeřazení ;-)

  • špageťák
    špageťák |

    22. 6. 2011 13:00

    A proč ne?

  • Ladia
    Ladia |

    22. 6. 2011 11:56

    Pokrmy z těstovin?

  • Hameé Babice
    Hameé Babice |

    12. 8. 2009 15:35

    ja bych to raději nazval česnekové nudle po česku

  • Koloman Bitto
    Koloman Bitto |

    20. 2. 2007 17:45

    Vyskoušel jsem to, je to rychlé a docela fajn.

  • Edita .........
    Edita ......... |

    19. 2. 2007 21:27

    Zkoušela jsem to.Ten česnek se mi tam moc nelíbil.Jinak to bylo dobré.