Autor:

Boloňské špagety

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 300 g
Rajský protlak
Malý
1 plechovka
Pórek 1/4 ks
Masox 1/4 kostka
Hladká mouka  
Sůl  
Česnek
2-3
3 stroužek
Koření na mleté maso
Nebo na špagety
 
Slunečnicový olej
Trochu
 
Boloňské špagety

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme masox, na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek a dochutíme kořením. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49 x
2+
4.43 49 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Boloňské špagety

Komentáře

  1. Petr   12.03.2016 | 22:42 | reagovat |

    Je to dobrý, ale bez Masoxu prosím :)

  2. Lussia   25.06.2015 | 10:41 | reagovat |

    Ač to má opravdu do oreginálu daleko, tak nám tahle varianta chutná a dokonce i hodně vybíravé dceři, což je co říct,ale nedávám masox,ale pouze vodu .).

  3. Darth Vader   15.03.2015 | 21:44 | reagovat |

    Boloňská omáčka se nedává na špagety, ale na tagliattelle. To se dá odpustit, jasně, žádný velký problém. Ale krom mletého masa tam nepatří nic z toho, co je v receptu. masox? Protlak?mouka?pórek? česnek? koření na mleté maso (to ani nevim co je)? slunečnicový olej?

    to je asi lepší koupit hotovou v pixle, než tohle.

    Do omáčky patří rajčata, víno, mléko, játra, kořenová zelenina (mrkev,celer), cibule a salsicia(italská klobása), sůl, pepř, muškátový oříšek a olej jedině olivový.

    1. Cogito   26.04.2015 | 7:30 | reagovat |

      Ve svém svatém rozhořčení kážete také blud. Tak jako si drtivá většina Čechů představí při vyslovení slova celer tu kulatou bulvu, tak Italové zase celer řapíkatý. Takže propříště.

    2. Cogito   26.04.2015 | 7:59 | reagovat |

      Když italský recept, tak jedině řapíkatý celer. Zaprvé. Zadruhé, žádná jediná originální, myšleno místní, omáčka toho názvu neexistuje. Mají v celém kraji spoustu receptů a všechny jsou tedy boloňské. Jinak je ten název volný a můžete si ho naplnit čím chcete. Kdo ví jak to je, ten chápe, kdo neví, bude se hádat, cítit se podveden nebo mu to bude jedno.

  4. klátič   21.01.2015 | 13:30 | reagovat |

    protlak jo ?... :-D spíše loupaná rajčata a kde je víno ?

  5. David   20.07.2014 | 23:10 | reagovat |

    Ta fotka vypadá jak špagety ze školní jídelny, tahle stránka je plná blafů

1 2 3 4 5 ... 9 ... 12 ... 16 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web