Autor:

Boloňské špagety

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 300 g
Rajský protlak
Malý
1 plechovka
Pórek 1/4 ks
Masox 1/4 kostka
Hladká mouka  
Sůl  
Česnek
2-3
3 stroužek
Koření na mleté maso
Nebo na špagety
 
Slunečnicový olej
Trochu
 
Boloňské špagety

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme masox, na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek a dochutíme kořením. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49 x
2+
4.43 49 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Boloňské špagety

Komentáře

  1. Petr   12.03.2016 | 22:42 | reagovat |

    Je to dobrý, ale bez Masoxu prosím :)

  2. Lussia   25.06.2015 | 10:41 | reagovat |

    Ač to má opravdu do oreginálu daleko, tak nám tahle varianta chutná a dokonce i hodně vybíravé dceři, což je co říct,ale nedávám masox,ale pouze vodu .).

  3. Darth Vader   15.03.2015 | 21:44 | reagovat |

    Boloňská omáčka se nedává na špagety, ale na tagliattelle. To se dá odpustit, jasně, žádný velký problém. Ale krom mletého masa tam nepatří nic z toho, co je v receptu. masox? Protlak?mouka?pórek? česnek? koření na mleté maso (to ani nevim co je)? slunečnicový olej?

    to je asi lepší koupit hotovou v pixle, než tohle.

    Do omáčky patří rajčata, víno, mléko, játra, kořenová zelenina (mrkev,celer), cibule a salsicia(italská klobása), sůl, pepř, muškátový oříšek a olej jedině olivový.

    1. Cogito   26.04.2015 | 7:30 | reagovat |

      Ve svém svatém rozhořčení kážete také blud. Tak jako si drtivá většina Čechů představí při vyslovení slova celer tu kulatou bulvu, tak Italové zase celer řapíkatý. Takže propříště.

    2. Cogito   26.04.2015 | 7:59 | reagovat |

      Když italský recept, tak jedině řapíkatý celer. Zaprvé. Zadruhé, žádná jediná originální, myšleno místní, omáčka toho názvu neexistuje. Mají v celém kraji spoustu receptů a všechny jsou tedy boloňské. Jinak je ten název volný a můžete si ho naplnit čím chcete. Kdo ví jak to je, ten chápe, kdo neví, bude se hádat, cítit se podveden nebo mu to bude jedno.

  4. klátič   21.01.2015 | 13:30 | reagovat |

    protlak jo ?... :-D spíše loupaná rajčata a kde je víno ?

  5. David   20.07.2014 | 23:10 | reagovat |

    Ta fotka vypadá jak špagety ze školní jídelny, tahle stránka je plná blafů

1 2 3 4 5 ... 9 ... 12 ... 16 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web