Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vařená rýže
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      balení mražená zelenina Polévková (hrášek, mrkev, květák, kapustičky, špenát, brokolice...) dle chuti
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 1
      hrst majoránka dle chuti
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý dle chuti
  • Na obalení
    • rozšlehané vejce se špetkou soli
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži, vsypeme do mísy, kde ji necháme vychladnout.
2
Na pánvi opražíme nakrájenou cibuli a přidáme do mísy k rýži. Poté přidáme třený česnek. Necháme spařit zeleninu (já to dělám v mikrovlnce) a poté ručním šlehačem rozšleháme tak, abychom neměli velké kusy, ale ani ne na kaši (je to na vás, např. můžete nechat celé kusy hrášku). Poté přidáme do mísy.
3
Ke směsi rozklepneme vajíčko, přidáme strouhanku. Ochutíme majoránkou, kmínem, muškátovým oříškem, solí a pepřem (opět dle chuti). Hotovou směs důkladně promícháme.
4
Do hrsti nabereme směs a tvoříme kuličky, které splácneme, abychom vytvořili tvar klasického karbanátku. Obalujeme nejdříve v rozšlehaném vajíčku, poté ve strouhance a můžeme smažit na oleji.
5
DOBROU CHUŤ :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.