Bramborový guláš III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory
    • 250
      g salám
    • 250
      g cibule
    • sůl
    • paprika - sladká
    • majoránka
    • drcený kmín
    • 1
      ks masox
    • olej
    • 750
      ml teplá voda 500 - 750

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3
3.Na cibulku dáme salám a smažíme dokud se salám nezačne opékat.
4
4.Až je salám skoro hotový, přidáme sladkou papriku a mícháme,aby se nám nepřichytla na dno kastrolku.
5
5.Po chvíli přidáme nakrájené brambory.
6
6.Přidáme majoránku, kmín, masox a osolíme.
7
7.Když máme smícháno, zalijeme vše vroucí vodou.
8
8.Teď už jenom čekáme, dokud nejsou brambory uvařeny.
9
Potom se může guláš začít podávat.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    11. 11. 2015 13:05

    Do tohoto guláše jsem přidala česnek a gulášové koření,Ke konci jsem zahustila smetanou a moukou a nemělo to chybu <:-)

  • Elizabeth01
    Elizabeth01 |

    7. 11. 2015 11:45

    Přidávám ještě gulášové koření a zahuštuji máslem s moukou.... A musím říct, že je to výborné! :-) :-[

  • Hanka
    Hanka |

    25. 10. 2015 15:30

    Bomba recept!

  • julie
    julie |

    13. 1. 2015 18:20

    ja pridavam pul lzicky rajskeho protlaku.

  • Eti
    Eti |

    5. 10. 2014 13:22

    na takový gulášek je nejlepší paprika gulášová, majoránku až ke konci aby se nevyvařila a trochu smetany, je to jedno z nejjednodušších a zároveň nejlepších jídel :)

  • jeník
    jeník |

    15. 4. 2014 15:58

    postup mam stejný,ale přidávam přimeřeně gul. koření z pytliku,bývalá žena mě naučila přidat vajíčko natvrdo,přes krájeci kolečko a nemá to chybu!

  • jarka
    jarka |

    15. 4. 2014 15:42

    proste klasika,az na ten kastrolek

  • štěpánka
    štěpánka |

    10. 4. 2013 11:07

    Guláš je výborný,přidala jsem česnek a doporučuji zahuštovat rozdrobeným chlebem,aby nebyl jak polévka :-)

  • Kllarka.d
    Kllarka.d |

    13. 1. 2013 13:12

    Můj první připravovaný guláš vůbec.. a podařil se luxuně...:-)) do cibulky jsem přidala navíc na drobno nakrájený česnek a dochutila troškou pálivé papriky...:-)) po guláši zaprášilo:-))Děkuji za recept..:-))

  • Guláš
    Guláš |

    11. 8. 2012 22:13

    Zajímavý článek.Zde http://gulasrecept.eu/ recept na pravý guláš.

  • Petr
    Petr |

    25. 3. 2012 18:45

    Dík mám dělat do čj postup vaření guláše Pomohlo Díky :)

  • JarkaKr
    JarkaKr |

    29. 2. 2012 12:20

    Ze zásady při vaření používám masox jen v nejkrajnějších případech, i bez něj je to dobré. Taky jsem zvyklá tam případně dát deci mléka pro zjemnění, ale i takhle je to dobré :). Děkuji za recept

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 2. 2012 19:56

    ...nejlepší je měkký - gothajský, ale výborný je i ze špekáčků, točeného salámu.... ;-)

  • iris28
    iris28 |

    8. 2. 2012 19:48

    Jaký salám tam dáváte? Turistický,lovecký či jiný druh?

  • Jana
    Jana |

    3. 10. 2011 19:17

    Tak tak :) <3

  • lada
    lada |

    18. 4. 2011 13:52

    Místo mouky na zahuštění guláše používám bramborové těsto v prášku. :-)

  • Peťule
    Peťule |

    1. 4. 2011 20:21

    Recept dobrý... ale já tam ještě přidávám z mouky jíšku, aby to bylo husté... takhle je to jako gulášová polévka :-[

  • Keťas
    Keťas |

    12. 1. 2011 07:37

    je to hezké, ale nechápu proč to děláš v menším kastrolku.... ?? :-\ Tohle jídlo přece jde jíst třeba tři dny za sebou, takže já volím velký hrnec!!!! :-)

  • lilywhite
    lilywhite |

    21. 12. 2010 16:19

    Takto připravený bramborový guláš mám nejraději, když se přidá ještě nějaká zelenina (paprika, žampiony), tak to nemá chybu. Já přidávám ještě trochu chilli.

  • kaka
    kaka |

    28. 11. 2010 11:00

    :-P :-P :-P :-P :-P