Bramborový "sýr"

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • 125
      ml kyselá smetana
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    10. 2. 2012 17:52

    Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    7. 3. 2008 13:05

    Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.

  • Jana Kulakevičová
    Jana Kulakevičová |

    6. 3. 2008 21:51

    určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    6. 3. 2008 13:11

    Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.

  • Lenka
    Lenka |

    6. 3. 2008 11:11

    Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    6. 3. 2008 10:28

    Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.

  • Kateřina Sprušanská
    Kateřina Sprušanská |

    6. 3. 2008 08:55

    brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď