Autor:

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
oloupané, pokrájené
200 g
Čerstvé žampiony 200 g
Listový špenát
čerstvý nebo mražený
200 g
Máslo 40 g
Cibule  
Česnek
nasekaný
1 stroužek
Vývar
cca
700 ml
Zakysaná smetana
hustá
200 ml
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Postup přípravy:

Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli poté přidáme pokrájené žampiony, které necháme za občasného promíchání změknout. Pak přidáme pokrájený špenát a brambory, nasekaný česnek, zalijeme vývarem (nepřelít, raději později dolít, abychom nemuseli zbytečně zahušťovat moukou nebo jíškou) a vaříme do změknutí brambor. Během vaření dochutíme solí a pepřem dle chuti. Polévku odstavíme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, dobře promícháme a můžeme podávat.

Pokud máme rádi kopr, můžeme před koncem vaření přidat do polévky lžíci čerstvě nasekaného.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web