Autor:

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
oloupané, pokrájené
200 g
Čerstvé žampiony 200 g
Listový špenát
čerstvý nebo mražený
200 g
Máslo 40 g
Cibule  
Česnek
nasekaný
1 stroužek
Vývar
cca
700 ml
Zakysaná smetana
hustá
200 ml
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Postup přípravy:

Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli poté přidáme pokrájené žampiony, které necháme za občasného promíchání změknout. Pak přidáme pokrájený špenát a brambory, nasekaný česnek, zalijeme vývarem (nepřelít, raději později dolít, abychom nemuseli zbytečně zahušťovat moukou nebo jíškou) a vaříme do změknutí brambor. Během vaření dochutíme solí a pepřem dle chuti. Polévku odstavíme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, dobře promícháme a můžeme podávat.

Pokud máme rádi kopr, můžeme před koncem vaření přidat do polévky lžíci čerstvě nasekaného.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Dýně Dýně - dobrota i dekorace Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Komentáře

  1. Markéta   20.12.2016 | 10:56 | reagovat |

    Máme rádi zeleninové polévky od bramborové po zelnačku a tahle je taky výborná. Děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web