Pečený králík se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 6
      stroužek česnek 4-6
    • 2
      ks cibule velké
    • 250
      g uzený bůček
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme nejméně 1 hodinu působit.
2
Cibuli a žámpiony nakrájíme na tenké plátky.
3
Bůček nakrájíme na kostičky vložíme na pánev a částečně ho vyškvaříme.
4
Na tento základ vložíme porce králíka, cibuli, žámpiony a krátce opékáme.
5
Pak vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče nebo poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.
6
Během pečení ho poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dbáme na to, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou. V základu ji osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • žížalka
    žížalka |

    25. 3. 2012 17:19

    Moc děkuji za inspiraci k dnešnímu obědu, králíka jsem dělala poprvé a s velkým úspěchem <3 <3 <3 .

  • Miroslava Pečinková
    Miroslava Pečinková |

    10. 1. 2008 11:18

    Dělala jsem v něděli, byl super. Jinak máte krásné cukroví. :))

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    30. 10. 2007 22:20

    Houskový nebo bramborový knedlík.

  • Marie Turnovská
    Marie Turnovská |

    29. 10. 2007 08:19

    jakou přílohu

  • Renata Hradílková
    Renata Hradílková |

    26. 10. 2007 11:56

    Tak tento receptik určitě zkusím. Vypadá to moc dobře:-)