Krémová žampionová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g žampiony
    • 20
      g máslo
    • 1,5
      l voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • petržel
    • 2
      kostka masox houbový
    • 0,5
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min. Na závěr zahustíme zápražkou z mouky a smetany a provaříme, aby se ztratila moučná chuť. Na talíři sypeme zelenou petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michal
    Michal |

    5. 12. 2016 17:43

    taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)

  • Ota
    Ota |

    5. 11. 2016 16:46

    jsem na bujonu závislý je to dobrota.

  • Petra
    Petra |

    1. 5. 2016 12:46

    Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého

  • Elena
    Elena |

    4. 4. 2016 09:13

    Taky dělám a chutná nám...

  • Eva
    Eva |

    6. 3. 2016 09:52

    My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!

  • Maťko
    Maťko |

    8. 1. 2016 11:22

    neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!

  • honza
    honza |

    5. 5. 2015 12:25

    to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu

  • sežeru co vidím
    sežeru co vidím |

    19. 4. 2015 07:49

    Hlavně ten masox, tvl UHO

  • zujali
    zujali |

    30. 8. 2014 09:36

    U nás doma všem moc chutná. Jinou už nedělám. :-) Všem doporučuji!! 8-)

  • stols
    stols |

    1. 6. 2014 06:41

    Akorát nechápu ten houbový bujón, co se přidává do hub:))) Bez glutamanátu ani ránu

  • jarek.ostrava
    jarek.ostrava |

    22. 4. 2014 18:51

    Výborná polévka doporučuji

  • Samuel
    Samuel |

    18. 3. 2014 11:56

    Jednoduchý, rychlý recept. :-) do polévky jsem toho hodně přidal pač mě přišla hodně chudá.

  • Sarka
    Sarka |

    15. 2. 2014 14:41

    Výborné, ještě jsem orestovala česnek, a přidala provensalske koření, trochu umixovala...mnam mnam ;-)

  • jirka
    jirka |

    18. 1. 2014 12:22

    hrozny recept misto te zaprašky raději zatřepku

  • Niko Leta
    Niko Leta |

    27. 7. 2013 08:39

    skvělý rychlý recept i pro naprostého nekuchaře,jako jsem já ;-) každému doporučuji..

  • Zuzka
    Zuzka |

    26. 7. 2013 11:48

    Vynikající polévka, jen jsme neměli smetanu, tak jsem bohužel musela dát mléko, ale i tak byla výborná :-)

  • Janča
    Janča |

    16. 6. 2013 12:02

    Polévka je vynikající, dávám jen 1 kuřecí bujón a celou smetanu, prostě super! :-P

  • Petra
    Petra |

    2. 2. 2013 14:07

    Dobrá polévka, jen jsem přidala muškátový oříšek :-)

  • heatli
    heatli |

    30. 10. 2012 14:03

    moc dobrá a velice jednoduchá polévka ;-)

  • henki
    henki |

    7. 8. 2012 20:20

    vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)

  • ja
    ja |

    6. 3. 2012 15:47

    skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3

  • Zuzana V.
    Zuzana V. |

    31. 10. 2011 12:56

    Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)

  • binki
    binki |

    23. 10. 2011 11:59

    Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)

  • padmé
    padmé |

    19. 9. 2011 13:29

    Moc dobrá :-) Doma měla velký úspěch.

  • Azraelka
    Azraelka |

    7. 6. 2011 17:40

    Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)

  • Aurius Dix
    Aurius Dix |

    5. 4. 2011 11:18

    Mohu doporucit!

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 3. 2011 08:02

    ...někdy přidám i drobně pokrájenou bramboru, bujón nedávám ;-)

  • fIRCON
    fIRCON |

    7. 1. 2011 07:30

    Bujón nedávám, není potřeba. A smetanu dolévám nakonec samotnou, moukou zapráším žampiony těsně před zalitím vodou.

  • marketka f
    marketka f |

    8. 11. 2010 14:24

    Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    23. 10. 2010 01:17

    bujon neni potreba ... moje oblibena

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    21. 10. 2010 19:11

    Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)