Autor:

Bramborový guláš

Střední
Ingredience
Točený salám
nebo buřty
 
Slunečnicový olej  
Cibulka  
Paprika - sladká  
Brambory  
Hladká mouka  
Majoránka  
Voda  
Bramborový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, necháme vzkypět a zalejeme hrníčkem vody. Přidáme další hrníček vody a nakrájené syrové brambory. Necháme vařit. Podle libosti a požadovaného množství přidáme další vodu a zahustíme trochou hladké mouky (v posledním hrníčku). Nakrájíme na kostičky salám a vaříme dál.

Podle vlastní chuti lze přidat další papriku nebo ochucovadlo pokrmů. Po změknutí brambor, přidáme majoránku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 50 x
1-
4.54 50 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 50x)
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Bramborový guláš

Komentáře

  1. Ja   10.05.2016 | 9:25 | reagovat | závadný

    Dělám léta, přinesla jsem si recept z rodiny (u manžela doma ho nedělali), skvělé, že tomu někdo také říká "bramborový guláš", všude, kde tento název vyslovím, mě všichni opravují, že to je "buřtguláš" :-) . Jen místo mouky, když je třeba a brambory se "neovaří" a tím nezahustí, přidám lžičku Solamylu rozmíchanou v hrníčku vody, většinou to ale není třeba. A salám nebo buřtíky osmažím na jejich vlastním tuku a dávám je do guláše až úplně nakonec (scezené, bez toho tuku), aby si udržely chuť a nebyly vyvařené. Česnek nedávám, protože je v tom salámu (většinou gothaji, nebo buřtíkách), přidávám ale mletý kmín. Podle celé rodiny je guláš nejlepší až druhý den, když se všechny chutě spojí a rozleží.

  2. Lebrok Samot   19.07.2015 | 17:27 | reagovat | závadný

    Toz fajne jidlo za par korun....;)

  3. Ondra   31.07.2014 | 14:02 | reagovat | závadný

    Nedávám žádnou mouku jen udělám větší a menší brambory a ty menší rozvařim a je to zahustěné

  4. kata   16.03.2014 | 14:03 | reagovat | závadný

    Česnek !!!

  5. Dana   10.02.2014 | 21:15 | reagovat | závadný

    Do bramborového guláše je dobré přidat kysané zelí a chvíli povařit, je to delikatesa ;-)

    1. kata   16.03.2014 | 13:03 | reagovat | závadný

      tož to je segedýn ne?

      1. Šarča   04.06.2014 | 8:44 | reagovat | závadný

        Taky bych řekla.

      2. Leona   10.09.2014 | 13:58 | reagovat | závadný

        Segedýn je bez brambor :D

    2. antonin korber   22.04.2015 | 15:53 | reagovat | závadný

      .....a máš segedín a né bramborvý guláš....místo zelí tam pokraj kousek rajčete a papriky.přidej pálivý feferón....

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Miluji tě: Proč muži neradi říkají slova, po kterých my ženy toužíme? Miluji tě: Proč muži neradi říkají slova, po kterých my ženy toužíme?
Manželství až na věky? Vyberte si partnera podle čtyř živlů zvěrokruhu! Manželství až na věky? Vyberte si partnera podle čtyř živlů zvěrokruhu!
9 pravidel, jak skladovat jablka a hrušky, aby neshnily a vydržely až do jara 9 pravidel, jak skladovat jablka a hrušky, aby neshnily a vydržely až do jara
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web