Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11x
1-
4.8 11 Pečené vepřové koleno na zelí 5 1

Pečené vepřové koleno na zelí

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Vepřové koleno 2 ks
Cibule
velkých jako pěst
6 ks
Česnek
středně velké hlavičky
2 ks
Sůl 1 hrst
Kmín 1 hrst
Kysané zelí
cca
500 g
Voda 3 dl
Pečené vepřové koleno na zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem a zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl i nasypala lehce do těch zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
Dá se to jíst z knedlíkem nebo vařenými brambory nebo jen s chlebem.
Recept jsem dostala před 5 dny od mé sestry a včera jsem ho zkoušela. Bylo to moc dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové koleno na zelí

Komentáře

  1. Maya   05.04.2016 | 20:50 | reagovat | závadný

    Naprosto výborné! Doporučuji! ;-)

  2. sobi30   30.12.2014 | 9:22 | reagovat | závadný

    Jdu na to silvestrovské pochoutka 2014/2015. Pokud nás odveze sanitka tak úplně z jiného důvodu. Díky za nápad. :-P

  3. sobul   04.02.2013 | 19:02 | reagovat | závadný

    ať dělám co dělám, je to ňamka, ať si říká kdo chce co chce je to prostě ňam

  4. Jaroslav Dvořák   18.01.2013 | 9:59 | reagovat | závadný

    Dobrý den,tak jsem se do toho dnes pustil, voní to nádherně ,už se na kolínko moc těšíme.Já myslím že je to super recept,už jsem něco podobného dělal.Děkuji!!!

  5. hikle   02.11.2012 | 16:19 | reagovat | závadný

    Super!

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web