Pečené vepřové koleno na zelí

Hodnocení:

Moje:

20 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové koleno
    • 6
      ks cibule velkých jako pěst
    • 2
      ks česnek středně velké hlavičky
    • 1
      hrst sůl
    • 1
      hrst kmín
    • 500
      g kysané zelí cca
    • 3
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem a zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl i nasypala lehce do těch zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
2
Dá se to jíst z knedlíkem nebo vařenými brambory nebo jen s chlebem.
3
Recept jsem dostala před 5 dny od mé sestry a včera jsem ho zkoušela. Bylo to moc dobré.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maya
    Maya |

    5. 4. 2016 20:50

    Naprosto výborné! Doporučuji! ;-)

  • sobi30
    sobi30 |

    30. 12. 2014 09:22

    Jdu na to silvestrovské pochoutka 2014/2015. Pokud nás odveze sanitka tak úplně z jiného důvodu. Díky za nápad. :-P

  • sobul
    sobul |

    4. 2. 2013 19:02

    ať dělám co dělám, je to ňamka, ať si říká kdo chce co chce je to prostě ňam

  • Jaroslav Dvořák
    Jaroslav Dvořák |

    18. 1. 2013 09:59

    Dobrý den,tak jsem se do toho dnes pustil, voní to nádherně ,už se na kolínko moc těšíme.Já myslím že je to super recept,už jsem něco podobného dělal.Děkuji!!!

  • Linda
    Linda |

    30. 12. 2012 16:59

    asi neumíte vařit :-D

  • hikle
    hikle |

    2. 11. 2012 16:19

    Super!

  • Von_Georg
    Von_Georg |

    20. 10. 2012 21:41

    My to koleno před pečením vaříme v černém pivě se směsí cibule a česneku cca 2 hodiny. Pak se to dá péci jak shora uvedeno. ;-)

  • Verča
    Verča |

    31. 8. 2012 15:40

    Zítra se na to vrhnu, přítel má takovéto recepty rád, udělám ktomu br. knedlík a myslím že to bude skvělé, už jednou sem něco podobného měla u rodičů k obědu a nemělo to chybu! Věřím že to bude to samé :-)

  • taza
    taza |

    5. 4. 2012 12:16

    tata

  • salcherova
    salcherova |

    19. 2. 2012 10:41

    Gábino, jestli to není tím, že neumíte vařit.

  • Go
    Go |

    13. 6. 2011 15:41

    Co to damo placate ?

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    11. 4. 2011 10:00

    Výborné,příště dám víc zelí.Zelí vynikajicí.

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    18. 3. 2011 11:09

    Dobrý den,cibuli nakrájet na hrubo tím se myslí kolečka nebo větší kostičky?Jinak pěkně napsaný postup.Určitě to vyzkouším.Děkuji.

  • john58 john58
    john58 john58 |

    8. 5. 2009 11:26

    jen bych dodal, ze neni spatne polevat kuzi cernym pivem...

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    11. 1. 2009 00:36

    Pro Verču Linder: sbíhají se mi sliny, musím to zkusit. akorát bych chtěla vědět,jestli na tak dlouihou dobu pečení stačí 3 dl vody. zdá se mi to málo.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    19. 3. 2008 20:44

    Gábino, takové podobné komentáře jsem tu už četla u více receptů. Proč si taková jídla, ze kterých je vám špatně vůbec vaříte? Viz vaše komentáře u receptu Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli.

  • Olga
    Olga |

    19. 3. 2008 20:05

    Ako môže takúto dobrotu niekto nemať rád?Sanitka by ma mohla odviezť iba v tom prípade, že by som sa toho kolena prejedla.Je to vynikajúce jedlo, no ale každý má iné chute, nemôžeme to p.Gábine zazlievať.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    19. 3. 2008 09:05

    Pro paní Gábinu: není to náhodou kuchařkou. Jestli to koleno nebylo dobře propečené, stačilo ještě jednou zapnout troubu!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 3. 2008 10:08

    Pro Martinu Marťásek.Taky čtu už třetí,možná i vícekterou kritiku paní Gábiny,ale bylo nám řečeno administrátorem,že máme komentovat jen recept,tak se toho držím.Ale taky nechápu.Zdravím,Jana

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 3. 2008 10:04

    Paní Martino,já jsem tady vlezl až teď,tak se omlouvám,pokud se tady ještě mrknete,tak mi pošlete ten recept(pokud ho ještě máte) na Hulova.Remkova@seznam.cz a moc děuji! jana

  • Markýza První
    Markýza První |

    16. 3. 2008 11:46

    Nezkoušel to někdo s uzeným kolenem?

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    15. 3. 2008 13:28

    Gábino , čtu Váš třetí komentář , je něco , co by Vám chutnalo ??? Když tak si vybírám ze surovin , které mám ráda nebo si to upravím podle své chuti a pak nemusím tolik kritizovat a jíst to proto , aby se to nevyhodilo . . .

  • Gábina
    Gábina |

    15. 3. 2008 00:13

    Tak z tohohle nas malem odvezla sanitka...

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    14. 3. 2008 19:56

    Mate pravdu,dostala jsem ten recept od sestry emailem.Ale malicko jsem si ho prizpusobila nam.A protoze je opravdu velice dobre,chci se o recept podelit z dalsima kucharkama.Dobrou chut!

  • Martina Landsmanová
    Martina Landsmanová |

    14. 3. 2008 19:05

    jedná se o normální koleno je to moc dobré doporučuji Martina

  • Martina Landsmanová
    Martina Landsmanová |

    14. 3. 2008 19:03

    jedná se o normální koleno je to moc dobré doporučuji Martina

  • Martina Landsmanová
    Martina Landsmanová |

    13. 3. 2008 14:46

    Dobrý den paní Jano jestli chcete tak mě ten meil přišel taky tak jestli ho chcete poslat tak mi napište vaš meil a já ho vám pošlu . Jinak tenhle recept jsem taky dělala a u nás měl velký úspěch a je to opravdu vinikající dobrota

  • olga
    olga |

    13. 3. 2008 07:28

    o jaké kolena se jedná uzené ?

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    12. 3. 2008 17:57

    Tak,tenhle recept mi přišel meilem i s obrázkem a sliny jsem měla až na kolena!Bohužel jsem ho vymazala a dnes tedy dělám koleno bez toho zelí,ale jinak stejně.Snad bude taky dobré,no,koleno je vždycky dobré,ne?Jana