Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
1- 1 5

Pečené vepřové koleno na zelí

20 minut
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Vepřové koleno 2 ks
Cibule
velkých jako pěst
6 ks
Česnek
středně velké hlavičky
2 ks
Sůl 1 hrst
Kmín 1 hrst
Kysané zelí
cca
500 g
Voda 3 dl
Pečené vepřové koleno na zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem a zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl i nasypala lehce do těch zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
Dá se to jíst z knedlíkem nebo vařenými brambory nebo jen s chlebem.
Recept jsem dostala před 5 dny od mé sestry a včera jsem ho zkoušela. Bylo to moc dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové koleno na zelí

Komentáře

  1. sobul   04.02.2013 | 19:02 | reagovat | závadný

    ať dělám co dělám, je to ňamka, ať si říká kdo chce co chce je to prostě ňam

  2. Jaroslav Dvořák   18.01.2013 | 9:59 | reagovat | závadný

    Dobrý den,tak jsem se do toho dnes pustil, voní to nádherně ,už se na kolínko moc těšíme.Já myslím že je to super recept,už jsem něco podobného dělal.Děkuji!!!

  3. hikle   02.11.2012 | 16:19 | reagovat | závadný

    Super!

  4. Von_Georg   20.10.2012 | 21:41 | reagovat | závadný

    My to koleno před pečením vaříme v černém pivě se směsí cibule a česneku cca 2 hodiny. Pak se to dá péci jak shora uvedeno. ;-)

  5. Verča   31.08.2012 | 15:40 | reagovat | závadný

    Zítra se na to vrhnu, přítel má takovéto recepty rád, udělám ktomu br. knedlík a myslím že to bude skvělé, už jednou sem něco podobného měla u rodičů k obědu a nemělo to chybu! Věřím že to bude to samé :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X