Bramborový guláš s baby karotkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g brambory oloupané
    • 300
      g baby karotka
    • 300
      g špekáček oloupaný nebo gothajský salám, cca
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • mletá sladká paprika můžeme přidat i pálivou
    • 1
      lžíce rajský protlak nebo sekaná loupaná rajčata (2 - 3 kusy)
    • tymián dle chuti, čerstvý nebo sušený
    • vývar nebo bujon
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka nebo solamyl na zahuštění - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme protlak s nasekaným česnekem a paprikou (cca 3 lžičky) a vše za stálého míchání necháme jen krátce osmažit, aby paprika nezhořkla. Přilijeme ihned trochu vývaru, aby se paprika přestala smažit a do hrnce přidáme pokrájené brambory, tymián. Zalijeme vývarem jen tolik, aby byly brambory ponořené a dusíme pod poklicí do změknutí brambor. Pokud nechceme na konci vaření zahušťovat moukou nebo škrobem, můžeme brambory před přidáním baby karotky jen mírně rozmačkat šťouchadlem a tak guláš i zahustit.
2
Vypranou baby karotku přidáváme až ke konci, podle toho jak je velká (malá), aby se nám nerozvařila a nepustila svou sladkost do guláše. Dochutíme ještě dle potřeby solí, pepřem či česnekem, pokud máme rádi pikantní jídla, lze přidat i trochu chilli. Jestliže jsou brambory málo moučnaté nebo jsme dali víc vývaru než bylo nutné, můžeme guláš zahustit malým množstvím mouky nebo škrobu rozmíchaného v trošce studené vody a guláš ještě krátce provaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.