Autor:

Pikantní bramborový guláš

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Brambory 750 g
Cibule 2 ks
Párek
nebo klobáska
2 ks
Česnek 2 stroužek
Feferonka 2 ks
Rajský protlak 1 lžíce
Máslo 1 lžíce
Mletá sladká paprika 1 lžička
Pálivá paprika
mletá
1 lžička
Sůl  
Pepř celý  
Majoránka 1 lžička
Instantní jíška 2 lžička
Pikantní bramborový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Olivy s česnekem a bylinkami Ať žijí „antipasti‟! Překvapte skvělými předkrmy Články z

Komentáře k receptu: Pikantní bramborový guláš

Komentáře

  1. Tonda   19.11.2016 | 16:00 | reagovat |

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

    1. Ylesev   12.01.2017 | 9:02 | reagovat |

      Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  2. sally   26.05.2016 | 14:48 | reagovat |

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  3. karel   19.09.2014 | 9:11 | reagovat |

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  4. Kamil Rýpar   24.06.2014 | 20:05 | reagovat |

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

    1. karo.lina   26.06.2014 | 10:05 | reagovat |

      Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

      1. Dawson   11.07.2014 | 8:09 | reagovat |

        Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web