Autor:

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Snadné
Ingredience
Voda 500 ml
Žitná mouka 200 g
Špaldová mouka 100 g
Celozrnná pšeničná mouka 400 g
Pohanková mouka 2 lžíce
Kmín 1 lžička
Fenykl 1 lžička
Anýz 1 lžička
Koriandr 1 lžička
Sůl 1,5 lžička
Cukr 1,5 lžička
Droždí
1/2 kostky
20 g
Kyselina askorbová
ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
0 g
Olivový olej
20-40
40 ml
Slunečnicová semínka
60-100
20 g
Dýně 20 g
Sezam 20 g
Ořechy 20 g
Lněná semínka 20 g
Ovesné vločky 2 lžíce
Celozrnný chléb z domácí pekárny

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.

Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.

Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1
Reklama
Jahodový kompot s vanilkou Zavařujte s námi ovoce i zeleninu. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Celozrnný chléb z domácí pekárny

Komentáře

  1. upman   11.07.2015 | 9:44 | reagovat |

    Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

  2. Martina   24.03.2015 | 13:48 | reagovat |

    Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

  3. Petr Kümmel   09.04.2008 | 23:05 | reagovat |

    Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

  4. Vančišinová Magdalena   04.04.2008 | 9:07 | reagovat |

    Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

  5. Jarka z Bratislavy   01.04.2008 | 12:01 | reagovat |

    Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web