Autor:

Pracny

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Cukr 300 g
Máslo 300 g
Ořechy 300 g
Hřebíček mletý  
Skořice - mletá  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Prosátou mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, mleté ořechy, skořici a hřebíček. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout. Z těsta vyválíme váleček, krájíme kousky, které vtlačujeme do slabě vymaštěných formiček a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
4 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)
Reklama
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Pracny

Komentáře

  1. Tinkapletinka   05.12.2015 | 19:01 | reagovat | závadný

    Je fakt nutno ty formičky vymazat ??? Se mi s tím nechce drbat a v některých receptech není vymazování .

    1. recepty73   09.12.2015 | 7:35 | reagovat | závadný

      ...já formičky nevymazávám nikdy a vyklápí se dobře ...ale je pravda, že je také po pečení nikdy nemyji vodou ani jarem ...jen je vytřu utěrkou, odstraním zbylé drobky a uložím do krabičky

  2. radek.exa   22.12.2012 | 16:22 | reagovat | závadný

    No co dodat, jednoduche a chutne.

  3. Jana T.   03.12.2007 | 19:26 | reagovat | závadný

    Někdo dal pětku, já dávám jedničku. Nejlepší těsto na pracny co znám. Dělám je už asi 25 let a recept jsem získala od jedné srarší paní z cukrářské rodiny a ta jej používala také hodně dlouho. A zněl jednoduše - všeho stejně -. Přidávám buď skořici, nebo trochu dobrého perníkového koření. Já zadělávám poloviční dávku než je uvedeno, mám 40 košíčků - pracen, ale záleží na velikosti formiček. Po upečení nechám chvíli odpočnout a pak jdou krásně vyklopit. Potřebují rozležet, takže je peču už teď.

  4. Roman Slany   15.12.2006 | 16:04 | reagovat | závadný

    Toto cukroví je nejlepší co sem kdy z pracen jedl fakt bomba chuť dejte méně másla asi o 50g ,a vypustťte ten hřebíček .Roamn

  5. J. D.   21.12.2005 | 18:05 | reagovat | závadný

    Zdravím,v tomto těstě je všeho moc :-((((((((((( není dobré,špatné na pečení .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web