Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 67x
1- 1 5
Autor:

Velikonoční tvarohový mazanec

30 minut
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tvaroh
nebo 1 tvaroh a asi 5 - 7 lžic mléka
2 ks
Máslo 150 g
Moučkový cukr 150 g
Vejce
+ plus vejce s mlékem na potření
3 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 2 balíček
Citronová kůra  
Hnědý rum
a rozinky, které do toho rumu namočíme předem alespoň 1 hodinu
2 lžíce
Mandle
posekané (nemusí být)
 
Tuk  
Alobal  
Velikonoční tvarohový mazanec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec (příp. mléka, když máme jen 1 tvaroh), vanilkového cukru, vajec namočených rozinek i s rumem a oběma prášky zpracujeme těsto, které dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Uválíme dva mazance, které položíme na plech - ten jsme vyložili alobalem, potřeným máslem. Mazance nůžkami rozkrojíme do kříže a hodně potřeme vejcem s troškou mléka.
Pečeme zvolna asi na 160 °C skoro hodinu - musíme zkusit špejlí.
Z tohoto těsta dělám o Vánocích také vánočku, obě varianty nemají chybu, takže peču několikrát po sobě - o Vánocích i třikrát! Je to velice dobré, vláčné, voní kůrou a rumem, dobrota.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 67x)
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční tvarohový mazanec

Komentáře

  1. Anita   12.04.2015 | 12:45 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobré,pekla jsem 2x na velikonoce a chlapi chtějí i denes ,tak peču
    :-)

  2. krehulka   05.04.2015 | 23:50 | reagovat | závadný

    skvělé - mooooc se opět povedly a to prosím v USA a dokonce na Aljašce - z americké mouky, tvarohu atd. :-)

  3. jarmila   30.03.2015 | 9:23 | reagovat | závadný

    zda se nam dost tuhy :-( , jsme zvykli na jemne kynute mazance, co se v puse rozplynou

  4. marci   29.03.2015 | 21:51 | reagovat | závadný

    Dnes jsem zkusila upéct mazanec z poloviční dávky a moc se mně povedl.
    Tvaroh jsem dala plnotučný v obalu, ne vaničkový. Dobře jsem udělala na bochánku kříž, hezky vyběhl. Pekla jsem na 160 stupňů přesně hodinu a byl upečený krásně dozlatova.
    Opravdu doporučuji.
    Na Velikonoce budu péct z celé dávky.

  5. Radka   20.04.2014 | 16:57 | reagovat | závadný

    Kynutý je kynutý :-\

1 2 3 4 ... 9 ... 18 ... 26 ... 34 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web