Autor:

Vdolky - rozpeky

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Mléko 250 ml
Droždí 1 kostka
Cukr krystal 80 g
Máslo 100 g
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Vdolky - rozpeky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr.

Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout na teplém místě.

Vykynulé těsto prohněteme a na pomoučněném vále připravíme 4 nebo 8 bochníčků.

Bochníčky umístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 30 minut. Vdolky musí být na povrchu zlaté. (připadně použijeme špejli, je li po vytažení suchá, je již vdolek hotový).

Ještě vařící vdolky potřeme máslem (není nutné rozpouštět).

Ideální příloha k čočce, koprové nebo rajské omáčce, mrkvi apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Vdolky - rozpeky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web