Autor:

Placičky z cukety a mrkve

Snadné
Ingredience
Cuketa 750 g
Mrkev 250 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka  
Muškátový oříšek  
Pepř mletý  
Sůl  
Tuk  
Placičky z cukety a mrkve

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu, co to jde. Mrkev nastrouháme najemno. Obojí zeleniny pak bude zhruba stejné množství. Přidáme vejce, mouku podle potřeby (co nejméně) a okořeníme. Smažíme jako malé bramboráčky.

Původní recept paní Lenky Ehlerové ze Suchdola nad Odrou, který jsem si lehce upravila, doporučoval jíst s brambory nebo bramborovou kaší, mojí rodině postačily placičky samotné, případně se zeleninovým salátem, který se může připravit s kefírem nebo jiným kysaným mléčným výrobkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Placičky z cukety a mrkve

Komentáře

  1. recepty73   24.09.2012 | 12:37 | reagovat | závadný

    ...i mrkev jsem strouhal nahrubo, dochucoval jsem česnekem :-P ...

  2. Šárka Hájková   24.07.2010 | 17:31 | reagovat | závadný

    Placičky jsou výborné, také jsem použila ušlehané bílky, pekly se skvěle a chutnaly ještě lépe. Velká 1.

  3. Kateřina Šimková   04.06.2009 | 15:35 | reagovat | závadný

    Využila jsem rad paní Lenky a navíc přidala ještě na malinké kostičky nakrájené uzené tofu a pekla hodně do zlatova. Bylo to výborné (ještě před chvílí jsem snědla pár studených :o)) Díky za inspiraci!

  4. Kateřina Šimková   04.06.2009 | 12:12 | reagovat | závadný

    Inspirovala jsem se úpravami paní Lenky a opravdu moc dobré (trošku nasládlé po mrkvi). Hodně jsem vymačkala cuketu, kořenila jsem solčankou, česnekem a majoránkou a pekla hodně do zlatova (mám alergii na čerstvou mrkev).

  5. Lenka Zavřelová   05.09.2006 | 16:46 | reagovat | závadný

    Placičky dělávám, někdy dám k mouce trochu strouhanky, krupice, nebo obojí. Vždy šlehám zvlášť bílky-placky jsou nadýchanější a vůbec se nelepí na pánev. Taky přidávám česnek a majoránku. Jsou moc dobré, dělám stejně i z květáku, brokolice či strouhané kedlubny. Jíme s bramborem, nebo s chlebem. Výborné i po studenu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web