Placičky z cukety a mrkve

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g cuketa
    • 250
      g mrkev
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu, co to jde. Mrkev nastrouháme najemno. Obojí zeleniny pak bude zhruba stejné množství. Přidáme vejce, mouku podle potřeby (co nejméně) a okořeníme. Smažíme jako malé bramboráčky.
2
Původní recept paní Lenky Ehlerové ze Suchdola nad Odrou, který jsem si lehce upravila, doporučoval jíst s brambory nebo bramborovou kaší, mojí rodině postačily placičky samotné, případně se zeleninovým salátem, který se může připravit s kefírem nebo jiným kysaným mléčným výrobkem.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 9. 2012 12:37

    ...i mrkev jsem strouhal nahrubo, dochucoval jsem česnekem :-P ...

  • Šárka Hájková
    Šárka Hájková |

    24. 7. 2010 17:31

    Placičky jsou výborné, také jsem použila ušlehané bílky, pekly se skvěle a chutnaly ještě lépe. Velká 1.

  • Kateřina Šimková
    Kateřina Šimková |

    4. 6. 2009 15:35

    Využila jsem rad paní Lenky a navíc přidala ještě na malinké kostičky nakrájené uzené tofu a pekla hodně do zlatova. Bylo to výborné (ještě před chvílí jsem snědla pár studených :o)) Díky za inspiraci!

  • Kateřina Šimková
    Kateřina Šimková |

    4. 6. 2009 12:12

    Inspirovala jsem se úpravami paní Lenky a opravdu moc dobré (trošku nasládlé po mrkvi). Hodně jsem vymačkala cuketu, kořenila jsem solčankou, česnekem a majoránkou a pekla hodně do zlatova (mám alergii na čerstvou mrkev).

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    5. 9. 2006 16:46

    Placičky dělávám, někdy dám k mouce trochu strouhanky, krupice, nebo obojí. Vždy šlehám zvlášť bílky-placky jsou nadýchanější a vůbec se nelepí na pánev. Taky přidávám česnek a majoránku. Jsou moc dobré, dělám stejně i z květáku, brokolice či strouhané kedlubny. Jíme s bramborem, nebo s chlebem. Výborné i po studenu.

  • Di
    Di |

    4. 9. 2006 17:34

    Milé dámy, Vaše nadšení nad zeleninovým jídlem mně přimělo přidat ještě jeden recept, tentokrát starobyly a ryze rodinný. Viz Kapusta na husto.

  • Airan
    Airan |

    4. 9. 2006 16:26

    Mohla bych se klidne podepsat pod komentar pani Tarabove:-))

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    4. 9. 2006 15:56

    Taky se na to těším, právě jsem si donesla čerstvé cukety.

  • Jarka Kubalcikova
    Jarka Kubalcikova |

    4. 9. 2006 15:34

    Konecne zase neco dobreho ze zeleniny!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 9. 2006 12:27

    To je bezva nápad, dík za recept:-)