Autor:

Pracny - recept po babičce

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 210 g
Mleté vlašské ořechy 140 g
Kakao
zarovnané
4 lžíce
Hera 250 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny přísady smíchejte rukama a propracovávejte déle, někdy se díky ořechům patně pojí dohromady. Tuk už ale nepřidávejte. Těsto dejte vychladit do lednice, můžete ho zpracovat i za několik dní. Naplňte formičky a pečte v nepříliš horké troubě, tak při 150 °C, jinak by pracny zhořkly. Upečené se poznají pokud jsou ve formičce ještě trochu měkké, ale lepší je jednu vyklopit a nechat vychladnout.

Na vypouklé straně by měla být lesklá a po vychladnutí malinko ztvrdne a lze jí přelomit jak sušenku. Po upečení se můžou celé obalovat v moučkovém cukru, ale stačí je jen jemně pocukrovat před podáváním, nebo je dávat i necukrované.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Pracny - recept po babičce

Komentáře

  1. mimi   15.11.2015 | 15:56 | reagovat | závadný

    Dobry den tuten recept sem delal mynuli rok na vanoce.bohuzel cekala sem pul roku sem cekala nez zmeknou,a pak letely slepicim :'( :-X

  2. Hana Hanušová   08.12.2014 | 21:09 | reagovat | závadný

    Už dělám pracny 20 let, chtěla jsem zkusit nový recept, ale tohle je ten nejhorší, co jsem zkoušela!! Rozhodně nedoporučuji!!

  3. Monika   08.12.2014 | 12:24 | reagovat | závadný

    Dobrý recept, koření tam jistě trochu patří, proti gustu...ale teda tatranky jsou fakt jiná liga :-)) Jinak musím říci, že doba mletí kávy doma se opět vrací. Ani nevíte oč přicházíte, když si doma namelete čerstvou kávu a uděláte si presso. Ještě to chce dobrou a kvalitní kávu. Takže díky za recept, jsou moc dobré. Šťastné a veselé všem. :-)

  4. AŠAB   06.12.2013 | 18:47 | reagovat | závadný

    koření se dává stejně jen na špičku nože, takže jsem nedala a držela jsem se receptu. Je spousta receptů bez a spousta s kořením.. dle chuti každému!:-) Pracny jsou moc dobré a šly kráásně vyklepnout. Děkuji za reecptík. Dávám 1 :-*

    1. Terka   07.12.2013 | 11:55 | reagovat | závadný

      Já koření jen na špičku nože rozhodně nedávám. Koření je to, co z pracen dělá pracny :).

  5. Klára Keselyova   14.12.2009 | 16:51 | reagovat | závadný

    Formičky sa vytierajú tukom?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web