Autor:

Pracny - recept po babičce

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 210 g
Mleté vlašské ořechy 140 g
Kakao
zarovnané
4 lžíce
Hera 250 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny přísady smíchejte rukama a propracovávejte déle, někdy se díky ořechům patně pojí dohromady. Tuk už ale nepřidávejte. Těsto dejte vychladit do lednice, můžete ho zpracovat i za několik dní. Naplňte formičky a pečte v nepříliš horké troubě, tak při 150 °C, jinak by pracny zhořkly. Upečené se poznají pokud jsou ve formičce ještě trochu měkké, ale lepší je jednu vyklopit a nechat vychladnout.

Na vypouklé straně by měla být lesklá a po vychladnutí malinko ztvrdne a lze jí přelomit jak sušenku. Po upečení se můžou celé obalovat v moučkovém cukru, ale stačí je jen jemně pocukrovat před podáváním, nebo je dávat i necukrované.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Reklama
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Pracny - recept po babičce

Komentáře

  1. mimi   15.11.2015 | 15:56 | reagovat |

    Dobry den tuten recept sem delal mynuli rok na vanoce.bohuzel cekala sem pul roku sem cekala nez zmeknou,a pak letely slepicim :'( :-X

  2. Hana Hanušová   08.12.2014 | 21:09 | reagovat |

    Už dělám pracny 20 let, chtěla jsem zkusit nový recept, ale tohle je ten nejhorší, co jsem zkoušela!! Rozhodně nedoporučuji!!

  3. Monika   08.12.2014 | 12:24 | reagovat |

    Dobrý recept, koření tam jistě trochu patří, proti gustu...ale teda tatranky jsou fakt jiná liga :-)) Jinak musím říci, že doba mletí kávy doma se opět vrací. Ani nevíte oč přicházíte, když si doma namelete čerstvou kávu a uděláte si presso. Ještě to chce dobrou a kvalitní kávu. Takže díky za recept, jsou moc dobré. Šťastné a veselé všem. :-)

  4. AŠAB   06.12.2013 | 18:47 | reagovat |

    koření se dává stejně jen na špičku nože, takže jsem nedala a držela jsem se receptu. Je spousta receptů bez a spousta s kořením.. dle chuti každému!:-) Pracny jsou moc dobré a šly kráásně vyklepnout. Děkuji za reecptík. Dávám 1 :-*

    1. Terka   07.12.2013 | 11:55 | reagovat |

      Já koření jen na špičku nože rozhodně nedávám. Koření je to, co z pracen dělá pracny :).

  5. Klára Keselyova   14.12.2009 | 16:51 | reagovat |

    Formičky sa vytierajú tukom?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web