Autor:

Kvašený zeleninový salát Pickles

Snadné
Ingredience
Hlávkové zelí
bílé nebo červené
 
Cibule  
Mrkev  
Sůl
na 1kg zeleniny
1 lžička
Kmín 2 špetka
Hořčičné semínko 2 špetka
Křen
pokud chceme
 
Kedlubna
pokud chceme
 
Červená řepa
pokud chceme
 
Kvašený zeleninový salát Pickles

Postup přípravy:

Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu můžeme přidat najemno nastrouhaný kousek křenu, nahrubo nastrouhaný kedluben či červenou řepu.
Na každý jeden kilogram zeleninové směsi přidáme 1 lžičku soli, podle chuti několik špetek kmínu a hořčičného semínka. Všechnu zeleninu mačkáme a mícháme v míse, dokud nepustí šťávu.
Pak vše napěchujeme do sklenice a zatížíme, aby byla zelenina potopená pod puštěnou šťávou. Pokud je šťávy málo a zelenina není potopená, přidáme trochu převařené vody. Vše necháme v teple asi týden kvasit.
Takto vykvašenou zeleninu můžeme podávat jako salátovou přílohu k masu nebo přidat do čerstvého zeleninového salátu a podobně. Po vykvašení uchováme zeleninu v lednici, kde vydrží klidně několik týdnů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Kvašený zeleninový salát Pickles

Komentáře

  1. Majka   26.11.2016 | 12:40 | reagovat |

    Tento salát je výborný a dlouho vydrží. Děkuji za tip :-)

  2. Bara   22.03.2016 | 20:23 | reagovat |

    Kde se dá koupit ta speciální nádoba?
    Díky za info

    1. Libuše   04.05.2016 | 19:04 | reagovat |

      Speciální nádobu nepotřebujete. Stačí, zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a v domácích potřebách zakoupíte pružinu na pickles, aby zelenina zůstala ve sklenici namačkaná. :-) :-)

    2. jarkoo   05.05.2016 | 13:45 | reagovat |

      Zadejte si do vyhledávače "nakládací nádoba" nebo se podívejte v domácích potřebách. Já používám raději jednu velkou nádobu než několik menších. Ale to je na každém, jak mu to vyhovuje :-)

  3. jarkoo   03.03.2016 | 16:28 | reagovat |

    Jsem ráda, že recept zaujal. Výhoda kvašené zeleniny je i ta, že se nekazí ;-)

  4. Jana   26.02.2016 | 19:28 | reagovat |

    Udělala jsem na zkoušku z menšího množství a výsledek mne mile překvapil. Zeleninu budu takto nakládat určitě častěji. Také bych brala tu pěknou nádobu, musím se po ní poohlédnout :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web