Autor:

Plněná krůtí pečeně

Střední
Ingredience
Krůtí prsa 1,5 kg
Cuketa 750 g
Toastový chléb 2 ks
Eidam sýr 100 g
Petrželka 1 svazek
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Mrkev 750 g
Cibule 1 ks
Rostlinný olej
(Na vymazání)
5 lžíce
Polohrubá mouka 2 lžíce
Mléko 1/4 l
Máslo 2 lžíce
Plněná krůtí pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Nastrouháme sýr. Petrželku opereme, osušíme, snítku nacháme na ozdobení a zbylou nasekáme. Cuketu, chléb, vejce, polovinu sýra a petrželky smícháme a ochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme kapsu a sepneme špejlemi. Maso potřeme solí a pepřem a vložíme do vymazaného pekáčku. V předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme asi hodinu. Očistíme a omyjeme mrkve, šikmo je nakrojíme a blanšírujeme ve 1/4 l vroucí osolené vody asi 5 minut. Zbylé cukety rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k mrkvi a povaříme 5 minut. Zeleninu slijeme (vývar zachytíme) a udržujeme teplou. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mouku a necháme ji zpěnit. Za stálého míchání ji podlijeme vývarem ze zeleniny a mlékem, přivedem k varu a 5 minut vaříme. Do omáčky vmícháme zbylý sýr a petrželku, dochutíme. Krůtí prsa vyjmeme z pekáče a špejle odstraníme. Maso rozkrájíme na plátky, upravíme se zeleninou na míse a ozdobíme petrželkou. Omáčku podáváme zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Plněná krůtí pečeně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web