Autor:

"Kýtová" omáčka

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
malá
1 ks
Olej  
Mletý kmín  
Sůl  
Pepř mletý  
Vepřová kýta
vcelku
500 g
Smetana 1 kelímek
Hladká mouka  
Hořčice plnotučná  
"Kýtová" omáčka

Postup přípravy:

Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených surovin - od oka :D a ochutnávejte (raději míň, přidat můžete vždycky).

Jednu malou cibulku najemno nastrouhejte a zlehka osmahněte na oleji v hrnci. Nasypte kmín (celý i drcený), pepř a sůl. Nalijte vodu, přidejte kostičku bujónu a vložte celý kousek kýty. Nechte povařit, aby maso změklo, a pak ho vyndejte a nakrájejte na plátky. Zahustěte hladkou moukou, přilijte kelímek smetany a dochuťte plnotučnou hořčicí a solí.

Podávejte s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: "Kýtová" omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web