"Kýtová" omáčka

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule malá
    • olej
    • mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřová kýta vcelku
    • 1
      kelímek smetana
    • hladká mouka
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených surovin - od oka :D a ochutnávejte (raději míň, přidat můžete vždycky).
2
Jednu malou cibulku najemno nastrouhejte a zlehka osmahněte na oleji v hrnci. Nasypte kmín (celý i drcený), pepř a sůl. Nalijte vodu, přidejte kostičku bujónu a vložte celý kousek kýty. Nechte povařit, aby maso změklo, a pak ho vyndejte a nakrájejte na plátky. Zahustěte hladkou moukou, přilijte kelímek smetany a dochuťte plnotučnou hořčicí a solí.
3
Podávejte s knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.