Autor:

"Kýtová" omáčka

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
malá
1 ks
Olej  
Mletý kmín  
Sůl  
Pepř mletý  
Vepřová kýta
vcelku
500 g
Smetana 1 kelímek
Hladká mouka  
Hořčice plnotučná  
"Kýtová" omáčka

Postup přípravy:

Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených surovin - od oka :D a ochutnávejte (raději míň, přidat můžete vždycky).

Jednu malou cibulku najemno nastrouhejte a zlehka osmahněte na oleji v hrnci. Nasypte kmín (celý i drcený), pepř a sůl. Nalijte vodu, přidejte kostičku bujónu a vložte celý kousek kýty. Nechte povařit, aby maso změklo, a pak ho vyndejte a nakrájejte na plátky. Zahustěte hladkou moukou, přilijte kelímek smetany a dochuťte plnotučnou hořčicí a solí.

Podávejte s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: "Kýtová" omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web