Autor:

Tvarohový závin

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Máslo 250 g
Hladká mouka 250 g
Jablka  
Rozinky  
Ořechy  
Skořicový cukr  
Vejce 1 ks
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.

Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.59 17 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový závin

Komentáře

  1. Renata   02.02.2014 | 13:46 | reagovat | závadný

    Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

  2. zdena   28.09.2012 | 16:22 | reagovat | závadný

    konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

  3. recepty73   19.11.2010 | 17:32 | reagovat | závadný

    ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

  4. Šárka Tkáčová   01.09.2006 | 9:11 | reagovat | závadný

    Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

  5. Lenka Zavřelová   01.09.2006 | 9:01 | reagovat | závadný

    Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web