Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17x
1- 1 5
Autor:

Tvarohový závin

40 minut
Snadné
Ingredience
Máslo 250 g
Hladká mouka 250 g
Jablka  
Rozinky  
Ořechy  
Skořicový cukr  
Vejce 1 ks
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.

Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový závin

Komentáře

  1. Renata   02.02.2014 | 13:46 | reagovat | závadný

    Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

  2. zdena   28.09.2012 | 16:22 | reagovat | závadný

    konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

  3. recepty73   19.11.2010 | 17:32 | reagovat | závadný

    ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

  4. Šárka Tkáčová   01.09.2006 | 9:11 | reagovat | závadný

    Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

  5. Lenka Zavřelová   01.09.2006 | 9:01 | reagovat | závadný

    Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X