Autor:

Babeta (buchta)

Střední
Ingredience
Rostlinný olej 1 sklenice
Cukr 1 sklenice
Vejce
Puding
Vanilkové
4 ks
Citronová kůra  
Prášek do pečiva  
Na vymazání
Máslo
a strouhanka na vymazání
 
Babeta (buchta)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám horkovzdušnou troubu). Je k nerozeznání od staré pravé babety, navíc je velmi jednoduchá. POZOR: pudink používáme místo mouky, tudíž sypký!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.47 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Babeta (buchta)

Komentáře

  1. Terik   26.06.2015 | 16:57 | reagovat | závadný

    Tak buchta je geniální! Z této dávky jsem udělala perfektních 24 muffinů.Po přečtení komentářů jsem se trochu bála, jak to dopadne, proto jsem ušlehala žloutky s cukrem a nakonec přidala sníh, a dopadlo to výborně!!! Přidala jsem i šťávu z toho citrónu a modlím se, aby mufinky do zítřejší oslavy vydržely a záhadně se neodpařily :-D

  2. Iva   03.05.2014 | 11:24 | reagovat | závadný

    Dala sem na rady. Ušlehala bílky, utřela žloutky s cukrem a paradá. Zrovna peču už druhý kus. A pro jistotu troubu neotevírám a koukam jen přes sklo, aby mi nespadla. A doufám že výsledek bude tak super jak byl první kus :-)

  3. Lenkah   11.07.2012 | 21:30 | reagovat | závadný

    Dávejte si pozor na prášek do pečiva! Jestli budu péct znova, nebudu ho tam dávat vůbec. Babetu jsem dělala ze žloutkové pěny a z bílkového sněhu, k tomu ten prášek, buchta krásně naběhla a nesplaska ale byla odporně hořká a budu ju vyhazovat...

  4. ŠKORNÍKOVÁ   22.05.2012 | 18:14 | reagovat | závadný

    Na jak velkém plechu se to dá upéct?Plech s průměrem 50 cm je asi velký že? =-O

    1. ŠKORNÍKOVÁ   22.05.2012 | 18:59 | reagovat | závadný

      Překvapilo mně to ale povedlo se i když těsta nebylo moc.Příště však použiju menší plech raději. :-)

      1. Zdena   22.05.2012 | 19:42 | reagovat | závadný

        Povedla se vám právě proto, že jste měla větší plech. Propekla se rychle a dobře, to je u babety základ úspěchu. Manželovi jí peču často a první mé pokusy o babetu byly příšerné :-)

  5. Reňas   27.11.2011 | 12:55 | reagovat | závadný

    Tak skoro po hodině pečení, kdy mi buchta stále nabíhala a přitom nebyla upečená mi najednou během pár vteřin úplně spadla. :'( Nevím co jsem udělala špatně. :-(

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web