Babeta (buchta)

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Maple

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice cukr
    • 4
      vejce
    • 4
      ks puding Vanilkové
    • citronová kůra
    • prášek do pečiva
  • Na vymazání
    • máslo a strouhanka na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám horkovzdušnou troubu). Je k nerozeznání od staré pravé babety, navíc je velmi jednoduchá. POZOR: pudink používáme místo mouky, tudíž sypký!
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Terik
    Terik |

    26. 6. 2015 16:57

    Tak buchta je geniální! Z této dávky jsem udělala perfektních 24 muffinů.Po přečtení komentářů jsem se trochu bála, jak to dopadne, proto jsem ušlehala žloutky s cukrem a nakonec přidala sníh, a dopadlo to výborně!!! Přidala jsem i šťávu z toho citrónu a modlím se, aby mufinky do zítřejší oslavy vydržely a záhadně se neodpařily :-D

  • Iva
    Iva |

    3. 5. 2014 11:24

    Dala sem na rady. Ušlehala bílky, utřela žloutky s cukrem a paradá. Zrovna peču už druhý kus. A pro jistotu troubu neotevírám a koukam jen přes sklo, aby mi nespadla. A doufám že výsledek bude tak super jak byl první kus :-)

  • Lenkah
    Lenkah |

    11. 7. 2012 21:30

    Dávejte si pozor na prášek do pečiva! Jestli budu péct znova, nebudu ho tam dávat vůbec. Babetu jsem dělala ze žloutkové pěny a z bílkového sněhu, k tomu ten prášek, buchta krásně naběhla a nesplaska ale byla odporně hořká a budu ju vyhazovat...

  • Zdena
    Zdena |

    22. 5. 2012 19:42

    Povedla se vám právě proto, že jste měla větší plech. Propekla se rychle a dobře, to je u babety základ úspěchu. Manželovi jí peču často a první mé pokusy o babetu byly příšerné :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    22. 5. 2012 18:59

    Překvapilo mně to ale povedlo se i když těsta nebylo moc.Příště však použiju menší plech raději. :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    22. 5. 2012 18:14

    Na jak velkém plechu se to dá upéct?Plech s průměrem 50 cm je asi velký že? =-O

  • Reňas
    Reňas |

    27. 11. 2011 12:55

    Tak skoro po hodině pečení, kdy mi buchta stále nabíhala a přitom nebyla upečená mi najednou během pár vteřin úplně spadla. :'( Nevím co jsem udělala špatně. :-(

  • Danča
    Danča |

    28. 6. 2011 14:28

    Tak za mě taky palec dolů :-(. Po cca 10 minutách v horkovzdušné troubě se začala nafukovat a pak praskla a bylo to jako hrnečku vař, těsto vytékalo z formy :-(. Nakonec až vyteklo, tak se celá zdrcla :-( Ale je možné, že jsem někde udělala chybu já.

  • TerezaJ
    TerezaJ |

    1. 6. 2011 21:11

    Báječná! Došel olej, tak jsem dala máslo a pro jistotu aby byla pěkně nadýchaná, tak jsem zvlášť ušlehala sníh z bílků. Výsledek mě dostal, fakt jako stará dobrá babeta!

  • tombolka
    tombolka |

    1. 6. 2011 19:26

    Co se tyka nadychanosti, tak ja jsem si napred naslehala vajicka s cukrem do peny a az pak jsem primichala ostatni ingredience. Buchta muze taky splasknout proto, ze se treba trouba otevira moc brzo. Ja ji otevrela a kolac kontrolovala az jsem ho mela na povrchu zlatavy, asi tak po 15ti minutach (ale to asi zalezi na troube), zakryla alobalem a dal pekla. No a fakt jsem ji mela krasne nadychanou, asi 5cm vysokou (pekla jsem v klasicke dortove forme). ;-)

  • MONIQUE
    MONIQUE |

    29. 5. 2011 16:25

    Tak jsem jí taky dneska zkoušela, kupované se moc nepodobala, :-( vyskočila mi a pak mi trochu spadla. Ani nebyla moc nadýchaná, =-O měla jsem pudink Dr. Oetker, prášek do pečiva dr. Oetker a všechno dle receptu. Kde se stala chyba ........ nevím, příště zkusím tu z Hery a bez pudinku. Celkový dojem nic moc. :'(

  • tombolka
    tombolka |

    27. 5. 2011 14:22

    Musim rict, ze Babeta me vratila zpatky do detskych let...byla naprosto famozni a jeste lespi nez tenkrat ta kupovana;) Nadychana jak peri, krasne nabehla, no davam jednicku s hvezdickou!!!! Ted jsem ji upekla jeste v cokoladove variante (z cokopudinku+lzice kakaa) a taky vyborna!

  • Zdenka
    Zdenka |

    13. 4. 2011 16:38

    Ahoj, s pečením moc zkušeností nemám, ale chut upeci domaci babetu urcite mam. Buchta mi krasne vyskočila, ale když jsem do ní píchla špejlí, ještě nebyla dodělaná. Proto jsem ji pro jistotu dala na nižší příčku v troubě, aby se mi zvrchu nepřipálila. Na konci jsem do ní znovu píchla a buchta se mi začala zmenšovat, až se celá zdrcla a odlepila od formy. Nevíte, kde jsem udělala chybu? Děkuji všem za cennou radu, příště už snad bude lepší!

  • radek.exa
    radek.exa |

    12. 3. 2011 11:40

    Fááááákt dobrá

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    19. 2. 2011 11:13

    Mám stejný recept, který také někdy používám, pro změnu z kakaových pudinků a peču na plechu jako piškot, základ řezů :-)

  • jakubecova
    jakubecova |

    18. 2. 2011 12:42

    u nás tato buchta sklidila úspěch. Vydržela na stole cca 10 minut. Po upečení jsem tomu sice moc nevěřila, ale po ochutnání výborná. Dělala jsem do bábovkové formy, vyběhla pěkně. Oleje jsem dala 2dcl a nic mastného to nebylo.Také jsem udělala sníh z bílků. Taky to děláte, nebo jen vše zamícháte? Příjemná změna od mé šlehačkové bábovky, která je také výborná. Určitě zase upeču. Dávám 1

  • tede25
    tede25 |

    2. 2. 2011 12:48

    tak bohužel i já se musím přidat s negativním komentářem.Chuťově sice výborná, ale tvar-katastrofa,a to jsem se řídila radami a dala méně oleje a kvalitní puding.Ale i tak se snědla, jsou to takové babetové placky :-)

  • darja
    darja |

    1. 2. 2011 15:33

    nevěřila jsem,že bude tak moooc dobrááá...děkuji za recept <:-) <:-)

  • Martina
    Martina |

    19. 1. 2011 14:02

    Výborná babeta. Vláčná a krásně žlutá díky vanilk.pudinku. Určitě zopakuji. Děkuji

  • Vanesa
    Vanesa |

    21. 12. 2010 10:08

    Že Ti není trapný,to tak blbě napsat.

  • gabrra11
    gabrra11 |

    29. 11. 2010 11:49

    Já použila ten Naturamyl a dopadlo to dobře, buchta se moc povedla ;-)

  • gabrra11
    gabrra11 |

    29. 11. 2010 11:47

    Buchtu jsem upekla dle receptu v keramické formě na bábovku, aby měla i hezký tvar. Povedla se krásně :-) Nejen mě, ale všem komu jsem ji nabídla moc chutnala :-) Takže já si recept určitě uložím ;-)

  • Mirka
    Mirka |

    20. 11. 2010 10:42

    Pro umocnění dojmu z Babety jsem ji upekla v těch hliníkových formách z papírnictví, těsto jsem rozdělila do 3 forem a parádní!! Bacha ale na výběr toho pudinku, i firma Naturamyl píše na obalu pudinku, že je to Dr.Qetker, ale pravý Dr. Quetker je ještě jiný, originál, ne Naturamyl. V Bille ho mají za 6 Kč. Úžasný recept, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 11. 2010 15:09

    :-\ ...receptem to asi nebude ;-)

  • Evik_1
    Evik_1 |

    14. 11. 2010 15:03

    vůbec se mi nepovedla a ještě mi vytekla. Blbej recept - nejhorší jakej jsem kdy dělala.

  • Vlasta B
    Vlasta B |

    30. 10. 2010 15:31

    Upekla jsem, chutnala všem. Je to opravdu rychlovka. Podle komentářů jsem si ji trochu "zdietněla". :-D Pekla jsem z moučkového cukru. Poraďte, prosím, musí být moučkový nebo stačí krupicový cukr? V čem je rozdíl ? Babetu si řadím do oblíbených.

  • kanclirova
    kanclirova |

    24. 10. 2010 20:09

    Sklenice durytka je sklenice z tvrzeného skla, taková ta ze školní jídelny, má být nerozbitná (viz "Pelíšky"). Obsah mívá cca 1,5 dcl. Já používám hrnek 1/4 litru a jde to taky dobře. LK :-) :-) :-)

  • kanclirova
    kanclirova |

    24. 10. 2010 20:06

    Výborná, opravdu jako "zamlada", i když jsem pekla v silikonové formě bez vymazání máslem. Povedla se, byla za 35 minut při 150°C hotová, žádný problém nenastal. Se šlehačkou dokonalá!!!

  • ...............................
    ............................... |

    23. 10. 2010 14:24

    hej kluci sem hezka holka kdo muze at zavola, ale ta buchta nema chybu <3 ;-)

  • zadan
    zadan |

    23. 10. 2010 13:47

    jednoduše úžasnééééééé

  • Anna Hlosková
    Anna Hlosková |

    22. 10. 2010 14:42

    Co je to sklenice - duritka? Neznám, jaký má obsah?

  • tass
    tass |

    22. 10. 2010 10:07

    Nevím, proč tam všude cpete prášek do pečiva. Tuhle buchtu dělám, ale vejce našlehám s cukrem, pak přimíchávám pudinky a olej a je to krásně kypré i bez prášku.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 15:43

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    16. 5. 2010 19:31

    Byl jsem velice mile překvapen :-)).Do těsta jsem přidal i citronovou šťávu a ubral olej-bezkonkurenčně nejlepší babeta z dob dávnominulých :-))).Díky Jiří

  • Lenka Ploháková
    Lenka Ploháková |

    17. 3. 2010 12:42

    Právě jsem dopekla. Naproto dokonalá buchta. Vyskočila mi trojnásobně, je krásně nadýchaná s jemným citronovým aroma a lehce voní vanilkou. Přesně jako pravá babeta. Řadím si recept do oblíbených.

  • Jitka Šimková
    Jitka Šimková |

    30. 1. 2010 15:25

    tento recept mám na pudinkovou bábovku - teda bez toho citronu - důležité je - mít pokojovou teplotu těch vajec a oleje, když jsem brala z lednice, tak se to fakt parádně propadlo.

  • Markéta Sýkorová
    Markéta Sýkorová |

    1. 11. 2009 17:16

    Dobrý den, dnes jsem pekla, přesně dle receptu a nevím, kde jsem udělala chybu, ale babeta dopadla katastrofálně, Váš recept si bohužel opravdu neuložím mezi oblíbené:(

  • Lucie Vaculíková
    Lucie Vaculíková |

    8. 3. 2009 13:01

    tak buchtu jsem dneska upekla a musím říct že je moc dobrá, oleje jsem dala pouze 1dc a stačí to, pro zpestření bych přidala třeba borůvky, jinak nemá chybu, hlavně je za 20 min hotová!! Chválím!!

  • Mirka Prudilová
    Mirka Prudilová |

    11. 12. 2008 16:46

    Tak jsem právě dopekla...a musim říct, že je to výborné :) Nevím jestli to chutná jako pravá babeta nebo ne, ale rozhodně to je dobré :) Po přečtení všech těch komentářů tady jsem měla docela strach jak to dopadne..pravda je, že jsem dala méně oleje a jen půlku kypřícího pr., ale i takto je to dobré, takže chválím :)

  • Květa
    Květa |

    8. 4. 2008 20:48

    Upekla jsem, dala do srnčího hřbetu. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale: buchta krásně vyskočila, aby se v závěru pečení propadla, nešla mi vyklopit, i když jsem měla formu vymaštěnou a vysypanou a mastná mi taky připadá dost. Nebudu hodnotit, třeba byla chyba u mě. Asi už nebudu opakovat. Babeta Jani byla nadýchaná buchta s cironovou chutí, která se prodávala v alobalové formě a kvůli vzpomínkám na tu dobrotu jsem ji i pekla.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2008 16:58

    Myslím, že duritka, cenťák až dva pod okraj, není více než 2 dcl ;-)

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    8. 4. 2008 09:17

    Tenhle recept znám už léta, teď o víkendu jsem si ho schválně zase po delší době zkusila. Dříve se mi taky párkrát stalo že buchta byla mastná nebo cítit pudinkem. Odměrku jsem měla 200 ml, pudinky jsem použila Dr. Oetker, olej dokonce olivový (samozřejmě NE panenský) a do těsta hodila pár višní v rumu, citronovou kůru a docela dost (tak 2-3 lžíce) citr. šťávy. Pekla jsem v kulaté míse z varného skla. Vyskočila krásně nadýchaná, vysoká, mechová a žluťoučká buchta. Je to vlastně i bezlepkový recept. Oleje by asi nemělo být více než 2 dcl, pak už je to na 4 vejce asi opravdu moc.

  • lenka
    lenka |

    7. 4. 2008 20:58

    Prosím o radu....co je to vlastně babeta?Ještě jsem se nikdy s tímto názvem nesetkala.

  • autor, Jana
    autor, Jana |

    7. 4. 2008 17:25

    Lucie Božková: Škoda, nikdy mi nikdo neřekl, že by mu buchta nechutnala (myslím to tak, že jsem ji pekla a dala ochutnat). Věřte, že hodně záleží na pudinku, opravdu doporučuju Dr.Oetkera. Mastná mi rozhodně nepřijde- používám slunečnicový olej, sklenice = duritka, tak cenťák až dva pod okraj.

  • Lucie Božková
    Lucie Božková |

    7. 4. 2008 15:34

    Dnes jsem ji pekla. S Babetou to teda nemá nic společného, kromě barvy. Moc mastné, je cítit puding. prášek i prdopeč. Tento recept si teda nezařadím do receptáře.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 4. 2008 16:29

    Dneska jsem ji vyzkoušela - je SUPER!

  • vendula
    vendula |

    4. 4. 2008 22:51

    Perfektní, rychlé mňam. Nádherná barva díky pudinku.

  • Jana, autor
    Jana, autor |

    4. 4. 2008 20:10

    Neboj, těsto je se čtyřmi pudinky akorát, jen doporučuju Dr.Oetkera. Já dnes totiž dělala muffinky z obyč. pudinku a je tam dost cítit. Muffinky dělám ze stejného těsta, jen vynechám citr. kůru a do každého zapíchnu kostičku margotky.

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    4. 4. 2008 11:33

    tak to ja schvalne vyzkousim a pak se pridam k diskusi jestlije totozny nebo ne ;-) Akorat mi prijde ze 4 pudinky to testo moc nezahusti ,zda se mi ze je toho pudinkoveho prasku v tech saccich min a nim.

  • Jana Pekárková
    Jana Pekárková |

    3. 4. 2008 14:13

    Ahoj, tak to mě mrzí :-( Koukala jsem na ten recept, je vážně téměř totožný.... zvláštní, já bych řekla, že od klasické babety je k nerozeznání..... ;-)

  • Marsi
    Marsi |

    2. 4. 2008 23:39

    To jsem byla ja,ale jak tak koukam jani,podobny recept z pudinku bez mouky tu uz je,zkousela jsem ho a fakt to nebylo ono...jinak diky za emillka...:-}Ja to nekdy presto vyzkousim

  • Marsi
    Marsi |

    2. 4. 2008 23:38

    To jsem byla ja,ale jak tak koukam jani,podobny recept z pudinku bez mouky tu uz je,zkousela jsem ho a fakt to nebylo ono...jinak diky za emillka...:-}

  • Autor - Jana
    Autor - Jana |

    2. 4. 2008 21:31

    Ahoj, někdo v diskuzi psal, že shání recept na babetu, už jsem ji i kontaktovala mailem. Tak hezky (hlavně chutně) pečte a dejte vědět, jak se Vám babetka povedla.... PS: peču v klasické bábovkové formě.