Babiččin "skrblíkův zázrak"

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé pečivo (Tvrdé zbytky - nakrájené na kostičky na zhruba 4 cm výšky)
    • 4
      ks vejce
    • 400
      ml bílý jogurt (Nejlépe smetanový)
    • 300
      g balkánský sýr (Nebo 150 g sýry a 150 g tvarohu v kostce)
    • 70
      ml rostlinný olej 50-70
    • 1
      lžička jedlá soda Bikarbona

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se sodou a rozdrobený sýr (pokud použijeme tvaroh, tak trochu přisolit). Zalejeme tím pečivo a znovu dáme do trouby na 180 °C, než chytne pěkný zlatočervený povrch.
2
Dá se jíst teplé a studené, doporučuji k snídani a večeři s čajem nebo podmáslím.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikola
    Nikola |

    13. 8. 2014 14:01

    No zázrak to není, ale jíst se to dalo. Účel zbavit ae starého chleba a balkánskeho sýra jídlo splnen Neměla jsem jedlou sodu takže jenom se zeleninovým salátem to jako jídlo postacilo.

  • rafanovic
    rafanovic |

    11. 9. 2013 14:50

    Naprosto skvělé!!!! Dnes jsem dělala špenát a jelikož došly brambory, tak jsem to přidala k té trošce příloze a nic lepšího jsme nejedli!!!!! Doporučuji všem!!!

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    31. 3. 2013 14:07

    Kolik toho pečiva?A z jakého to děláte?

  • prajzlem
    prajzlem |

    28. 3. 2013 21:45

    Dost mě to překvapilo..Teplé nám to doma vůbec nechutnalo, byla jsem zklamaná, ale poté co to vystydlo a ztuhnul sýr to nemělo chybu!

  • kikinka251
    kikinka251 |

    15. 4. 2011 21:13

    VERY VERY GOOD 8-)

  • pippiva
    pippiva |

    13. 1. 2011 22:58

    Jednoduche a genialni! stacily 2 vejce,pouzila jsem tvaroh a parmazan. K tomu jsme chroupali fenykl-vyborna vecere.

  • irca brousilova
    irca brousilova |

    2. 10. 2008 11:53

    Určitě ho zkusím a pak napíši,jak to dopadlo.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2007 19:05

    U nás to teda úspěch nemělo

  • Ivana
    Ivana |

    8. 1. 2007 18:15

    Recept jsem dnes vyzkoušela, také bez sody, přidala jsem ještě trochu česneku a muškátový oříšek.Právě jsme to všechno sbaštili se zeleninovým salátem... a bylo to výborné!!!!! Moc děkuji za skvělý receptík!

  • Jana
    Jana |

    2. 6. 2006 11:47

    Hned včera jsem recept vyzkoušela, přesto, že jsem doma neměla sodu. Ostatní ingredience ano a i bez sody to byla mňamka. Pro úspěch budu o víkendu opakovat.

  • Marsí
    Marsí |

    1. 6. 2006 11:40

    Pavle...obyčejná "jedlá soda"...pod tímto názvem koupíte v každém obchodě.Najdete ji v oddělení mezi vanilkovým cukrem,kypřícím práškem,pudinkem...tam ji většinou dávají.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    1. 6. 2006 08:49

    Je to soda-kypřidlo např.do těst.Myslím,že by se dala nahradit kypřícím práškem do pečiva.Jinak je to hydrouhličitan sodný a pomáhá také při pálení žáhy nebo tlaku v žaludku..:o)

  • Pavel
    Pavel |

    1. 6. 2006 08:33

    Dobrý den, Váš recept se mi moc líbí, akorát nevím co je to soda bikarbona. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    31. 5. 2006 10:26

    No,babička asi byla vařící umělkyně,recept se mi líbí a mám chuť ho vyzkoušet..:o)