Rybízová pěna

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cukr krystal
    • 1
      bílek
    • 1
      hrnek rybíz stopky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybíz, bílek a cukr šleháme do husté pěny. Pěnu naložíme do mističek, ozdobíme několika bobulkami rybízu a podáváme samotné nebo se sušenkami, piškoty.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 7. 2013 20:27

    Opravdu, když šleháte zároveň bílky, rybíz, cukr, tak se vám to vyšlehá? Já jsem bála, tak jsem první šlehala bílky s cukrem a pak opatrně přidávala namixovaný rybíz... Pěna se mi povedla ale bohužel nám přišla až příliš sladká, ani se nedojedla :( Jenomže ono se to pitomě průběžně kontroluje, krystal se rozpouští postupně, takže sladkost se rozvíjí, nechtěla jsem moc přisypávat průběžně, abych nepřešlehala bílky...) Prostě na nás byl hrnek cukru moc, a to jsem dávala rybízu skoro dvakrát tolik... Jinak určitě bych do ingrediencí doplnila, že jedním bílkem se myslí hrnek (aspoň teda doufám), stejně tak u cukru...

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:36

    Ňááááám! :-D :-D :-D

  • Jitka.H
    Jitka.H |

    3. 7. 2011 13:48

    Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D

  • Jitka
    Jitka |

    3. 7. 2011 13:48

    Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 7. 2006 08:11

    Tyto pěny jsou výborné na vdolky a lívance !! No a že byly nejlepší za mého dětství s pěnou z jesních jahod, to ani nemusím psát, že ...

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    24. 7. 2006 22:55

    Mamka nám ji dělala s lesními jahodami, stačil hrneček jahod a byla z toho hromada dobroty, ňamňam

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2006 18:31

    Já jsem jahodovou pěnu strčila na chvilku do mražáku-jen na chvilku vychladit-zapoměla jsem na ni až do druhého dne.Lepší jahodovou zmrzlinu jsem ještě nejedla!Tak to zkusím i s rybízovou pěnou...i

  • ELA
    ELA |

    24. 7. 2006 10:35

    s jahodami dělala moje babička (v zimě místo jahod a cukru prostě jahodovou marmeládu). je to dobrota!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 7. 2006 10:20

    Možno áno, neskúšala som to, ale jahody sú v tomto smere podobné ríbezliam, myslím, že áno.

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    15. 7. 2006 20:42

    Šlo by použít jahody? Děkuji :-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 7. 2006 16:59

    Aj tento anonym som ja, ospravedlňujem sa.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 7. 2006 16:40

    Anonym, nie odpeckovaný, ale odstopkovaný rybíz, najrýchlejšie vidličkou : ))) Alenka, toho cukru dajte nie kopcovitý, ale troška nedosypaný hrnček. Pena je síce sladká, ale výborná . Môžete ňou natrieť aj jednoducho upečenú piškótu, posypať bobuľkami a máte dobrý koláčik.

  • Alena
    Alena |

    7. 7. 2006 17:40

    Dotaz, není toho cukru nějak moc? Díky.

  • Ivana
    Ivana |

    5. 7. 2006 06:17

    Tohle nám mamka v sedmdesátých letech děllala jako odměnu za trhání kopřiv, obírání brambor, úklid dvora...Někdy pod pěnu dala do misek puding.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    4. 7. 2006 13:16

    Jé, moc se omluvám, práce kvapná málo platná...recept byl opraven.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    4. 7. 2006 13:03

    a ebylo tím myšleno, že se ten rybíz odšťopkuje?

  • Věra
    Věra |

    4. 7. 2006 12:12

    Napadá mě jedině odštavňovač ?

  • anonym
    anonym |

    4. 7. 2006 11:50

    Jak se prosim odpeckovava rybiz?

  • helenus
    helenus |

    4. 7. 2006 11:24

    táto pena je výborná aj na šišky. kedysi nám ich tak robila mama.