Autor:

Černé trubičky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 150 g
Mleté ořechy 70 g
Máslo 180 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Kakao 1 lžíce
Černé trubičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4×6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.

Tip: namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Černé trubičky

Komentáře

  1. Eva1   25.10.2010 | 17:07 | reagovat |

    Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.

    1. Eva1   06.07.2015 | 9:19 | reagovat |

      Přidávám foto :-)

  2. Zdenka Krajíčková   16.12.2007 | 19:36 | reagovat |

    Na kolik stupňů se to peče?

  3. Marsí   10.12.2007 | 11:26 | reagovat |

    Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.

  4. Radka Hudská   09.12.2007 | 7:10 | reagovat |

    Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.

  5. Svatava Týmová   08.12.2007 | 20:30 | reagovat |

    Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web