Jindřiščin perník

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 28
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr Mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce med
    • 2
      ks jablka Menší
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchat mouku s práškem do pečiva a do perníku, s cukrem a kakaem. Přidat vejce, mléko a olej. Med, nastrouhaná jablka a ořechy tam být nemusí, ale věřte, nemá to pak chybu. Ořechy buď nasekat najemno, nebo nahrubo podle chuti.
2
A proč Jindřiščin? Protože miluju hrnkové buchty a kamarádka mě touto tak potěšila, že jsem musela pojmenovat podle ní. Většinou jsou perníky suché, tenhle je vlhký a vláčný.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • k.minnie
    k.minnie |

    14. 8. 2015 15:38

    Jiny pernik uz nepecu. Tento je vlacny a chutove vyborny. <3

  • Lucie
    Lucie |

    15. 11. 2013 15:11

    Pernik je chutove vyborny, jen tedy 2 prasky do peciva mi prijdou hrozne moc! Dala jsem cely prasek do perniku a pulku normalniho a i tak to v perniku dost citim.

  • hanka
    hanka |

    31. 10. 2013 17:12

    Tak u nas se pernik nikdy nejedl,ale tenhle je naprosto vynikajici po vystydnuti byl asi 2 hodiny :-)

  • Lucka
    Lucka |

    17. 10. 2013 11:14

    Vláčnější perník jsem v životě nejedla. Nezapoměl si tam něco??? :-D

  • Lucka
    Lucka |

    17. 10. 2013 11:13

    Tak už se mi upekl, dala jsem ho na 25 minut na 180°C , do těsta jsem dala dvě lžíce kakaa, nahrubo jablka i nahrubo ořechy ,jinak všechny ingredience výše vypsané + trošku vody a jelikož jsem měla málo oleje tak ještě rozpuštěné máslo . Povedl se, je moc výborný, akorát na mě moc sladký, chtěla jsem ještě polít čokoládou nebo posypat moučkou ale to už bych nerozdýchala :-D příště dám o dost míň cukru. Jinak je suprovej ,vláčnej,fakt lahoda. Syn se cpe až do bezvědomí. <3 DOPORUČUJI !

  • jitka
    jitka |

    12. 5. 2013 19:13

    Suchý? Pochybuji žes ten pernik dělal :-\

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    12. 5. 2013 08:41

    Trochu byl suchý mě to nevadí. Všem chutnal. Takže 1. :)

  • Lenka
    Lenka |

    28. 4. 2013 14:41

    Dlouho jsem hledala pernik, ktery bude opravdu vlacny a musim ici, ze u tohoto receptu uz zustanu! Je to nejlepsi pernik, ktery jsem jedla!

  • recepty66
    recepty66 |

    31. 10. 2012 15:55

    Perník byl moc vláčný. Neměl chybu takže, dávám za 1*. Jirka

  • Lucie
    Lucie |

    28. 10. 2012 17:07

    Výborný, rychlý, vláčný perník. Rodina po něm skočila raz dva, snad něco zbude na snídani :-)

  • Roman
    Roman |

    17. 10. 2012 17:07

    tak je to fakt dobré přidal jsem do těsta trochu kokosu a rozinek a vynikající

  • Lucie
    Lucie |

    1. 7. 2012 10:05

    Je nejenom moc dobrý, ale i rychle upečený! :) Za mě 1 s hvězdičkou :)

  • ladislav duspiva
    ladislav duspiva |

    11. 2. 2012 11:03

    muze to dat na plech a dat pect :-D :-D :-D :-P :-P :'( :-| :-| <3

  • Renata
    Renata |

    22. 1. 2012 11:54

    prosim jak dlouhe se pece a na kolik stupnu :-\ diky

  • Leckéši Monika
    Leckéši Monika |

    22. 1. 2012 07:49

    Opravdu moc dobrý perník a hlavně rychle upečený....no a taky rychle snězený.

  • alzbeta.f3
    alzbeta.f3 |

    17. 11. 2011 07:45

    Perník je opravdu vynikající, měl doma úspěch ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    10. 11. 2011 11:32

    Mám plech nějakých 28 x 38 cm. Já to vždycky odhadnu na jaký plech to mám dát až udělám těsto a vidím kolik ho je, pak se rozhodnu jestli dám malý, střední nebo velký. Do bábovky jsem to nezkoušela, nevím, jak by to dopadlo.

  • MJG
    MJG |

    9. 11. 2011 10:44

    Můžu to nalit do bábovkové formy, vejde to tam? Na jak velký je to plech?

  • ewzenek37
    ewzenek37 |

    27. 10. 2011 13:35

    Perník je výborný! Je krásně nadýchaný. Dávám jedničku ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 2. 2011 14:09

    1* :-*

  • Zuzka
    Zuzka |

    15. 2. 2011 13:27

    Děkuji! :-*

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 2. 2011 18:30

    Zuzko, chválím za 1

  • Radka Oppolzerová
    Radka Oppolzerová |

    9. 6. 2008 16:55

    Perník je vynikající,v poledne jsem ho upekla u už není,musím péct znovu.Supr recept.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    19. 3. 2007 12:05

    Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že vám chutná.

  • renule
    renule |

    18. 3. 2007 16:26

    Vynikající recept, pochutnali jsme si celá rodinka. Moc díky za něj!!!

  • Jana D.
    Jana D. |

    18. 3. 2007 13:44

    Perník byl moc dobrý, dala jsem ořechy a rozinky a jen se po něm zaprášilo:)))

  • Martina
    Martina |

    27. 2. 2007 15:17

    Pernik byl výborný a krásně vláčný - díky jablkům. Díky moc za fajn recept.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2006 22:06

    Dostala jsem chuˇt na perní,který miluju,tak ho jdu vyzkoušet.

  • D K
    D K |

    18. 11. 2006 18:06

    Právě jsem upekla s menší změnou. Dala jsem jen půl hrnku cukru a místo mléka syrovátku a místo jablek dýni. A opravdu se rozplývá.

  • Zuzana
    Zuzana |

    7. 11. 2006 11:03

    Perník je výborný, rozplývá se na jazyku. A hlavně je velice jednoduchý na přípravu.

  • Blanka
    Blanka |

    11. 9. 2006 11:23

    Dala jsem jablka i ořechy a perník výborný, nadýchaný a přitom nebyl suchý.

  • Oli
    Oli |

    5. 9. 2006 13:07

    Perník jsme vyzkoušeli, protože jsme měli nadbytek letních jablek a nebyli jsme zklamaní. Perník je krásně vláčný a moc dobrý.

  • Pavlína Š.
    Pavlína Š. |

    3. 8. 2006 18:58

    Zuzko, moc dekuji za odpoved. Pernik uz jsem pekla, ale nebyla jsem si jista s velikosti plechu, tak jsem pouzila babovkovou formu. Babovka byla dobra, ale myslim, ze jako pernik to bude lepsi:-). Proste tam chybela ta kurcicka. Tak zkusim znovu na plechu:-ú.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    2. 8. 2006 20:36

    Pro Pavlínu: peču na teflonovém vyšším plechu od Tescomy, vnitřní rozměry má zhruba 34 x 24 cm. Tento perník krásně naskočí díky prášku do pečiva i prášku do perníku. Vyzkoušejte, je moc dobrý. Napište, jak se vám povedl.

  • Pavlína Š.
    Pavlína Š. |

    2. 8. 2006 07:29

    Pecete pernik klasicky na velkem plechu? Nebude moc tenky?

  • Lulu
    Lulu |

    27. 4. 2006 12:12

    Dobre,jenom na muj vkus moc sladke a spis bych pridala vic kakaa,ale jinak fajn.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    25. 3. 2006 17:39

    Příště asi přidám i předem namočené rozinky, ty máme taky rádi.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    25. 3. 2006 17:37

    Dneska jsem perník pekla, musím uznat, že je jednoduchý,rychlý a dobrý.Pekla jsem 20 min na 180.Dala jsem 3 nastrouhaná jablka, med i posekané ořechy.Protože mám ráda změnu a potřebovala jsem se zbavit některých "přebytků", tak jsem půlku perníku polila hned po upečení zakysanou smetanou, čtvrtinu této půlky jsem posypala grankem a čtvrtinu mletými ořechy+vanilk.cukrem.Dětem chutnal více se smetanou(byl sladší,tak asi proto).

  • Dagmar Krejčí
    Dagmar Krejčí |

    19. 3. 2006 10:35

    Perník je opravdu dobrý.Neměla jsem ořechy,tak jsem dala kandované ovoce.Jen se po něm zaprášilo.

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    9. 3. 2006 09:59

    Tak opět musím dát za 1.Je moc dobrý,rychlý a hlavně není suchý jak některé perníky bývají.Děkuji za recept.

  • Blanka Jonášová
    Blanka Jonášová |

    26. 2. 2006 15:00

    Opravdu vynikající perník vřele doporučuji.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    23. 2. 2006 13:05

    To záleží podle typu trouby. Peču na 180-190st. asi 35 minut. Používám vrchní a spodní ohřev.

  • jana
    jana |

    21. 2. 2006 19:13

    Jak asi dlouho je třeba péct?

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    20. 2. 2006 11:59

    Patří tam opravdu oba dva, proto je tak kyprý.

  • Irma
    Irma |

    20. 2. 2006 06:16

    Opravdu tam patří prášek do pečiva i prášek do perníku. Oba dva jsou přece kypřící?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 2. 2006 15:49

    Tenhle perník opravdu nemá chybu. Je vynikající! Jen na něj myslím, už se mi sbíhají sliny. Jelikož miluju jablka, dala jsem do těsta radši tři a místo strouhání jsem je pokrájela. Díky za tu mňamku.