Autor:

Jiříkův biskupský chlebíček

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 70 g
Máslo 70 g
Polohrubá mouka 140 g
Vanilkový cukr
Rozinky 1 hrst
Citronová kůra
KANDOVANÁ
1 hrst
Pomerančová kůra
KANDOVANÁ
1 hrst
Čokoládová poleva
Jiříkův biskupský chlebíček

Postup přípravy:

Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.

Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.

Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Jiříkův biskupský chlebíček

Komentáře

  1. Glenr   18.05.2015 | 22:04 | reagovat | závadný

    Dík za recept byl jsem pochválen celou rodinou. První jsem udělal dle receptu do druhého jsem ještě dodal pomerančovou esenci formičky jsem měl na malé chlebíčky vyložené pečícím papírem k tomu domácí čokoládová poleva. Naprostá spokojenost.

  2. dana   02.05.2014 | 17:07 | reagovat | závadný

    Opravdu je to málo těsta do srnčího hřbetu nebo jiné formy. i můj výtvor byl nízký, k biskupskému z obchodu, na hony vzdálený :'(

  3. Leenna   13.04.2014 | 20:47 | reagovat | závadný

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

    1. Leenna   13.04.2014 | 21:02 | reagovat | závadný

      uz jsem ji pridala :-)

  4. JEDNODUŠE   09.11.2013 | 23:31 | reagovat | závadný

    Chlebíček je mňamka, miluji tu chuť =-O

  5. JEDNODUŠE   09.11.2013 | 21:02 | reagovat | závadný

    Bez toho prášku by to asi nešlo, dala jsem lžičku. Příště dám více mouky, byl nízký. Na moji formu by to sneslo 200 gramů. Mám ty hliníkové srnčí hřbety, asi jsou větší. Jsou letité ale stále slouží. Vložím však do nich pečící papír a normálně pomažu jako plech a vysypu moukou z drcených piškot přes sítko. Používám to už častěji než strouhanku apod. Ještě tuhne čokoláda navrchu, tak poreferuji jak chutnalo ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web