Autor:

Chobotnice po athénsku

Střední
Ingredience
Chobotnice - mražené
(Nebo mořské ovoce)
600 g
Cibule 150 g
Rajčata 300 g
Bílé víno 200 ml
Olivový olej 100 ml
Česnek 1 stroužek
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Petželka 1 špetka
Chobotnice po athénsku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Chobotnice po athénsku

Komentáře

  1. RADKA   09.11.2014 | 12:15 | reagovat | závadný

    :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

  2. zdenek novotný   09.07.2012 | 10:35 | reagovat | závadný

    dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

  3. Nela   07.10.2011 | 11:19 | reagovat | závadný

    je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

  4. Lucie   02.02.2011 | 15:02 | reagovat | závadný

    Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P
    Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

  5. Michal Honza   17.09.2010 | 11:28 | reagovat | závadný

    Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web