Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2+ 1 5
Autor: Recepty

Chodský koláč

45 minut
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk 120 g
Moučkový cukr 100 g
Droždí 20 g
Mléko 1/4 l
Citronová kůra  
Žloutek 2 ks
Bílek 1 ks
Náplň
Maková náplň  
Tvarohová náplň  
Ořechová náplň  
Povidla  
Chodský koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a štávu, žloutky, zaděláme vláčné těsto a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílků a vyválíme koláče, okraje musí být zvýšené.

Plníme libovolně nádivkou (doporučuji používat cukrářský sáček s ozdobnou koncovkou), potřeme okraje bílkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-210 °C asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Chodský koláč

Komentáře

  1. TERCIE   02.01.2013 | 17:05 | reagovat | závadný

    Těsto bylo strašně lepivé. Koláček nebyly nic moc. :-(

  2. Erika   13.08.2012 | 19:51 | reagovat | závadný

    Koláče jsou báječné,každý kdo ochutnal neodlolal a dal si další kousek <3 . Manžel když viděl takovou dobrotu,snědl půl koláče ještě skoro za tepla :-) . Opravdu výborný recept. Teď jdu zkkoušet další,už teď se těším,jak budu mít opět úspěch ;-) .

  3. nitramhe   25.04.2012 | 19:31 | reagovat | závadný

    Ořechovou náplň jsem nikdy v chodském koláči neviděla. Prababička je polévala 1x během pečení a 1x po upečení zkysanou šlehačkou smíchanou s vanilkových cukrem a rumem. Sice už to není tak krásný pohled, ale o to lepší chuť!!! Dnes nenecháváme šlehačku zkysat, ale ředíme zakysanku šlehačkou, rumem a dle chuti osladíme vanil. cukrem.

  4. Markéta Šašková   20.02.2010 | 9:40 | reagovat | závadný

    Dělala jsem koláče tohoto typu úplně poprvé a musím říci, kvásek se povedl a koláče potom také. Jsou vynikající. Jen jsem byla překvapená že těsto docela dost vykynulo jeste v troube.Druhý den koláče zůstaly vlhké.

  5. Ivana K.   19.03.2007 | 11:35 | reagovat | závadný

    Pravý domažlický koláč, který se dělá na svatby, má ještě v těstě šlehačku, potírá se nejdřív celý tvarohovou náplní, na kterou se pak kreslí ostatními " barevnějšími". Povrch se ještě pocáká zakysanou smetanou. Pokud ještě doma najdu "zaručeně" pravý recept od manželovy tety, tak ho přidám. Pekla jsem je jen jednou, byly vynikající, ale té práce a kilojoulů....

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X