Autor:

Chodský koláč

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk 120 g
Moučkový cukr 100 g
Droždí 20 g
Mléko 1/4 l
Citronová kůra  
Žloutek 2 ks
Bílek 1 ks
Náplň
Maková náplň  
Tvarohová náplň  
Ořechová náplň  
Povidla  
Chodský koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a štávu, žloutky, zaděláme vláčné těsto a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílků a vyválíme koláče, okraje musí být zvýšené.

Plníme libovolně nádivkou (doporučuji používat cukrářský sáček s ozdobnou koncovkou), potřeme okraje bílkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-210 °C asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Chodský koláč

Komentáře

  1. TERCIE   02.01.2013 | 17:05 | reagovat | závadný

    Těsto bylo strašně lepivé. Koláček nebyly nic moc. :-(

  2. Erika   13.08.2012 | 19:51 | reagovat | závadný

    Koláče jsou báječné,každý kdo ochutnal neodlolal a dal si další kousek <3 . Manžel když viděl takovou dobrotu,snědl půl koláče ještě skoro za tepla :-) . Opravdu výborný recept. Teď jdu zkkoušet další,už teď se těším,jak budu mít opět úspěch ;-) .

  3. nitramhe   25.04.2012 | 19:31 | reagovat | závadný

    Ořechovou náplň jsem nikdy v chodském koláči neviděla. Prababička je polévala 1x během pečení a 1x po upečení zkysanou šlehačkou smíchanou s vanilkových cukrem a rumem. Sice už to není tak krásný pohled, ale o to lepší chuť!!! Dnes nenecháváme šlehačku zkysat, ale ředíme zakysanku šlehačkou, rumem a dle chuti osladíme vanil. cukrem.

  4. Markéta Šašková   20.02.2010 | 9:40 | reagovat | závadný

    Dělala jsem koláče tohoto typu úplně poprvé a musím říci, kvásek se povedl a koláče potom také. Jsou vynikající. Jen jsem byla překvapená že těsto docela dost vykynulo jeste v troube.Druhý den koláče zůstaly vlhké.

  5. Ivana K.   19.03.2007 | 11:35 | reagovat | závadný

    Pravý domažlický koláč, který se dělá na svatby, má ještě v těstě šlehačku, potírá se nejdřív celý tvarohovou náplní, na kterou se pak kreslí ostatními " barevnějšími". Povrch se ještě pocáká zakysanou smetanou. Pokud ještě doma najdu "zaručeně" pravý recept od manželovy tety, tak ho přidám. Pekla jsem je jen jednou, byly vynikající, ale té práce a kilojoulů....

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web