Hovězí maso na zelenině

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso
    • 20
      g slanina
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g mrkev
    • 60
      g celer
    • 40
      g kořen petržele
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks pepř mletý (kuličky)
    • 2
      ks nové koření (Kuličky)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks rajský protlak
    • 1
      ks citron (Oloupané kolečko)
  • Na obložení
    • 4
      lžíce sterilované mrkvičky
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      lžíce sterilizovaný celer
    • 1
      lžíce sterilizovaná petržel
    • 1
      ks hlávkový salát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme maso. Potom maso vyjmeme a na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. Nakonec přidáme kuličky pepře, nového koření a opečené maso. Podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby maso obracíme a podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Potom zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, kousek cibule, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Maso nakrájíme na plátky, omáčku na ně přecedíme a prohřejeme. Omyjeme salát a necháme okapat. Na míse maso obložíme sterilovanou mrkvičkou, hráškem, celerem, petrželí a listy salátu. Přelijeme trochu omáčkou. Zbytek podáváme zvlášť.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    27. 2. 2008 12:22

    Protoze mas velkej kus masa (prospikovanej) a to jen zlehka opeces...jenze prostredek mas syrovej tak to musis jeste dopict...chapes uz?

  • Evca
    Evca |

    13. 8. 2005 14:01

    Maso nejdrive osmazime na panvi a pak ho dame i se zeleninou pect do trouby nebo ho dusime pod poklickou na sporaku?Omlouvam se, ale neni mi to jasne.