Autor:

Hovězí maso na zelenině

Střední
Ingredience
Hovězí maso 600 g
Slanina 20 g
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej 2 lžíce
Mrkev 50 g
Celer 60 g
Kořen petržele 40 g
Cibule 1 ks
Pepř mletý
(kuličky)
3 ks
Nové koření
(Kuličky)
2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Rajský protlak 1 ks
Citron
(Oloupané kolečko)
1 ks
Na obložení
Sterilované mrkvičky 4 lžíce
Sterilovaný hrášek 2 lžíce
Sterilizovaný celer 1 lžíce
Sterilizovaná petržel 1 lžíce
Hlávkový salát 1 ks
Hovězí maso na zelenině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme maso. Potom maso vyjmeme a na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. Nakonec přidáme kuličky pepře, nového koření a opečené maso. Podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby maso obracíme a podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Potom zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, kousek cibule, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Maso nakrájíme na plátky, omáčku na ně přecedíme a prohřejeme. Omyjeme salát a necháme okapat. Na míse maso obložíme sterilovanou mrkvičkou, hráškem, celerem, petrželí a listy salátu. Přelijeme trochu omáčkou. Zbytek podáváme zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Hovězí maso na zelenině

Komentáře

  1. Anonym   27.02.2008 | 12:22 | reagovat | závadný

    Protoze mas velkej kus masa (prospikovanej) a to jen zlehka opeces...jenze prostredek mas syrovej tak to musis jeste dopict...chapes uz?

  2. Evca   13.08.2005 | 14:01 | reagovat | závadný

    Maso nejdrive osmazime na panvi a pak ho dame i se zeleninou pect do trouby nebo ho dusime pod poklickou na sporaku?Omlouvam se, ale neni mi to jasne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web