Autor:

Hovězí maso na zelenině

Střední
Ingredience
Hovězí maso 600 g
Slanina 20 g
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej 2 lžíce
Mrkev 50 g
Celer 60 g
Kořen petržele 40 g
Cibule 1 ks
Pepř mletý
(kuličky)
3 ks
Nové koření
(Kuličky)
2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Rajský protlak 1 ks
Citron
(Oloupané kolečko)
1 ks
Na obložení
Sterilované mrkvičky 4 lžíce
Sterilovaný hrášek 2 lžíce
Sterilizovaný celer 1 lžíce
Sterilizovaná petržel 1 lžíce
Hlávkový salát 1 ks
Hovězí maso na zelenině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme maso. Potom maso vyjmeme a na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. Nakonec přidáme kuličky pepře, nového koření a opečené maso. Podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby maso obracíme a podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Potom zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, kousek cibule, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Maso nakrájíme na plátky, omáčku na ně přecedíme a prohřejeme. Omyjeme salát a necháme okapat. Na míse maso obložíme sterilovanou mrkvičkou, hráškem, celerem, petrželí a listy salátu. Přelijeme trochu omáčkou. Zbytek podáváme zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Křepelky se slaninou a kapustou Podzim patří zvěřině. Užijte si zvěřinové hody Články z

Komentáře k receptu: Hovězí maso na zelenině

Komentáře

  1. Anonym   27.02.2008 | 12:22 | reagovat |

    Protoze mas velkej kus masa (prospikovanej) a to jen zlehka opeces...jenze prostredek mas syrovej tak to musis jeste dopict...chapes uz?

  2. Evca   13.08.2005 | 14:01 | reagovat |

    Maso nejdrive osmazime na panvi a pak ho dame i se zeleninou pect do trouby nebo ho dusime pod poklickou na sporaku?Omlouvam se, ale neni mi to jasne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web