Smažené chobotnice

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g chobotnice
    • 1
      lahev pivo
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka chobotnic důkladně namočíme. na rozpáleném oleji chobotnice osmažíme (asi 1 minutu). Podáváme s kolečky citronu.
Zařazení: Maso Dary moře

Komentáře k receptu

  • dadař
    dadař |

    29. 8. 2013 14:37

    a velkou chobotnici samozřejmě nakrájet

  • dadař
    dadař |

    29. 8. 2013 14:36

    chobotnice se musí vařit hodinu a půl, nejlépe v kořnové zelenině, jinak je to úplná guma.malé chobotničky stačí půl hodiny. poté vysušit, lehce obalit v mouce a prudce osmažit na sádle. sádlo zajistí lepší konzistenci, než olej

  • Pavel
    Pavel |

    1. 3. 2012 22:05

    Tak tenhle recept rozhodně opakovat nebudu. Chuťově s oběma zavřenýma očima ještě kaž takž, ale smažit asi minutu? Zapomeňte. Komplet guma, kamna jedna olejová lázeň jak to prskalo a asi tím, že chobotnice byly syrové, tak sem asi po hodině hodil šavli jak blázen..... !!!!!! :-S

  • jana ................
    jana ................ |

    9. 3. 2008 10:53

    tento recept je dobry ale taky se ptame jestli se nema nahodou jeste ÚVARIT!!!

  • VITA
    VITA |

    17. 2. 2008 18:40

    NEMÁ SE NAPŘED UVAŘIT?