Autor:

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Solamyl (bramborový škrob) 250 g
Sůl  lžička
Chlupaté knedlíky ze solamylu

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.

V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Chlupaté knedlíky ze solamylu

Komentáře

  1. Helena   08.04.2012 | 8:04 | reagovat | závadný

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

    1. Jana   12.05.2012 | 12:40 | reagovat | závadný

      Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  2. Helena   08.04.2012 | 8:04 | reagovat | závadný

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  3. recepty73   18.10.2010 | 12:58 | reagovat | závadný

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

    1. Simča S.   04.04.2011 | 14:12 | reagovat | závadný

      Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

      1. recepty73   04.04.2011 | 14:22 | reagovat | závadný

        ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  4. majka   19.04.2007 | 1:13 | reagovat | závadný

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  5. Jiřina   24.02.2007 | 12:25 | reagovat | závadný

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web