Autor:

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Solamyl (bramborový škrob) 250 g
Sůl  lžička
Chlupaté knedlíky ze solamylu

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.

V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Komentáře k receptu: Chlupaté knedlíky ze solamylu

Komentáře

  1. Helena   08.04.2012 | 8:04 | reagovat |

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

    1. Jana   12.05.2012 | 12:40 | reagovat |

      Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  2. Helena   08.04.2012 | 8:04 | reagovat |

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  3. recepty73   18.10.2010 | 12:58 | reagovat |

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

    1. Simča S.   04.04.2011 | 14:12 | reagovat |

      Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

      1. recepty73   04.04.2011 | 14:22 | reagovat |

        ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  4. majka   19.04.2007 | 1:13 | reagovat |

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  5. Jiřina   24.02.2007 | 12:25 | reagovat |

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web