Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory oloupané, cca
    • 1
      lžička tymián dle chuti, cca
    • sůl
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti pro dvě osoby
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný (kdo ho nerad,není nutný), cca
    • olej nebo sádlo na vymazání
    • vývar nebo smetana dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily, osolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem a česnekem. Takto je necháme odležet a připravíme si brambory.
2
Pokrájené oloupané brambory dáme do vymazaného pekáčku, přidáme pár lžic silného vývaru, posypeme čerstvými lístky tymiánu (lze použít i sušený), osolíme a položíme na ně připravené plátky krkovičky. Zaklopíme nebo zakryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut. Pak odkryjeme, jestli je třeba i podlijeme a dopečeme a dopečeme doměkka a do barvy.
3
Podáváme s okurkovým nebo ledovým (hlávkovým) salátem.
4
Lze zapékat i se smetanou.

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    11. 5. 2015 18:35

    Snadné a moc dobré. Pochutnali jsme si :)