Česneková krkovička naložená v mléce

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Tesal

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová krkovice
    • 10
      stroužek česnek
    • mléko
    • hořčice kremžská
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 2
      ks citron 1-2
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené, nejméně na dvě hodiny nejlépe do druhého dne. Potom maso vyjmeme a osmažíme na oleji doměkka. Na talíři maso potřeme kremžskou hořčicí a posypeme vrstvou cibule.Příprava cibule: cibuli nakrájíme najemno nejméně dvě hodiny před podáváním a zalijeme citronovu šťávou, promícháme.
2
Podáváme s hranolky nebo pečenými brambory a s tatarkou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    30. 12. 2015 19:33

    Mohlo by se to upéct i v troubě ? A cibuli naskládat nahoru hned ???

  • Taryrta
    Taryrta |

    11. 2. 2012 22:20

    Při smažení se maso připalovalo, možná to bylo ne moc kvalitní pánvičkou, ale chuťově to bylo moc dobré.

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 1. 2012 13:48

    Jídlo jsem dělala minulý týden, moc nám chtnělo, neboť česnek je u nás ingredience No1 ;-) . Vřele doporučuji všem masožroutům jako já :-)

  • Vlasta Smékalová
    Vlasta Smékalová |

    18. 11. 2009 17:43

    Dělala jsem dnes z poloviční dávky (naloženo včera), moc dobré. Do vzniklého výpeku jsem namačkala vařené brambory, taky moc dobré - i ony chutnaly po česneku.

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    13. 1. 2009 10:09

    Moc mi chutnalo , zase nová ,,chutˇ,, , dělala jsem v teflonové pánvi , takže žádné připalování !

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    7. 1. 2009 11:38

    tak jsem se trochu bála vyzkoušet tenhle recept po komentáři paní Di. dneska jsem ale přesto vyzkoušela - radši jsem vzala titanovou pánev... no a výsledek vynikající! dělala jsem s pečenýma bramborama a úspěch se dostavil .)

  • Di
    Di |

    29. 5. 2008 10:02

    Skvělý recept, dělávala jsem ho také, jen s plnotučnou hořčicí a bez tatarky. Má jen jednu chybu: Česnek a mléko, které plátky při smažení vypustí, udělají na povrchu pánvičky černý povlak, takže ji musíte jít předpečením druhé várky vydrbat. I když třeba teď už to nějaký moderní povrch zvládne lépe.