Autor:

Česneková krkovička na houbách

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová krkovice
- plátky
800 g
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužek
Sůl
a pepř
 
Čerstvé houby
nebo mražené, krátce povařené a scezené
250 g
Solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
1 lžička
Česneková krkovička na houbách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Vepřové

Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.

Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme Solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat. Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.

Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Česneková krkovička na houbách

Komentáře

  1. Andrea   22.11.2016 | 23:28 | reagovat | závadný

    Výborné!! Doporučuji. Podlévala jsem vývarem z bujonu. Určitě uvařím znovu. <3

  2. Michaela   18.01.2014 | 19:07 | reagovat | závadný

    Krkovička byla skvělá, hub máme ješte dost, tak ještě někdy uděláme. A příště se smetanou ;) .

  3. Jakub   27.09.2013 | 13:26 | reagovat | závadný

    Moc dobre.............

  4. L.Mašínová   16.09.2013 | 13:04 | reagovat | závadný

    Vynikající a vůbec jsem nezahušťovala. Podávala jsem s vrtulema :-P , máme boule za ušima a v bříškách jako v pokojíčku, díky Lenka.

  5. leednacek   11.01.2013 | 16:41 | reagovat | závadný

    Jednoduché a dobré. I se smetanou a nakrájené na kostky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web